USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині солдат, який керував авто без прав, дав поліцейському $100 хабара: водія оштрафували

28 Квітня 2024 18:58
Їхав за кермом без водійського посвідчення, а коли його зупинила поліція, намагався відкупитися за 100 доларів: на Волині за спробу дачі неправомірної вигоди судили солдата.

Про це стало відомо з вироку Старовижівського районного суду.

Як ідеться у матеріалах справи, зранку 11 березня у селищі Стара Вижівка поліцейські помітили ВАЗ 21043, водій якого Петро Х. не пристебнув ремінь безпеки. Коли автомобіль зупинили, з’ясувалося, що водій керував транспортним засобом без посвідчення водія та страхового полісу на авто.

Петро Х. намагався «залагодити» питання на місці, давши поліцейському 100 доларів, аби його не притягували до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 126, ч. 4 ст. 126, ч. 5 ст. 121 КУпАП.

Читати ще: На Волині керівник відділу «Теремно-Хліб» намагався відкупитися $50 за п’яне водіння

Про Петра Х. відомо, що він одружений, має на утриманні неповнолітню дитину та є радіотелефоністом військової частини у званні солдат.

Хабарник визнав свою вину в суді та підтвердив обставини вчинення злочину. Петро Х. повідомив, що у той день привіз у лікарню в Старій Вижівці дружину та дитину, а відтак сталися зазначені події. Він повідомив, що не мав права керувати транспортним засобом, адже раніше такого права його позбавили. Коли ж він надав хабар, працівники поліції викликали слідчо-оперативну групу та склали відповідні матеріали.

Врахувавши обставини справи, суд призначив Петру Х. покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
віктор Показати IP 29 Квітня 2024 19:56
Тепер до кінця війни ті поліцейські будуть стояти на дорогах , аби не йти на війну , не здивуюсь , якщо їхнє число подвоють , щоб їхніх дітей пристроїти . І це під час війни .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus