USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Переживають уже другу війну: в луцькому терцентрі ветерани отримали продуктові набори

9 Травня 2024 13:42
Концерт буде вже після перемоги України, а поки до Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні ветерани, якими опікується терцентр соцобслуговування Луцької громади, отримали продуктові набори.

Продуктові набори придбали за кошти місцевого бюджету, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Це те необхідне, що дасть можливість фінансово підтримати наших ветеранів. На жаль, на їхню долю припали дві війни, але дух наших українців не зламати нічим», – наголосила директорка департаменту соціальної та ветеранської політики Луцької міської ради Вікторія Майборода.

Читати ще: «Намагаємося полегшити життя людям». Інтерв’ю з керівницею департаменту соцполітики Луцької міськради

«Вшановуємо ветеранів Другої світової війни із нагоди Дня пам’яті та примирення. Для тих ветеранів, які перебувають у наших структурних підрозділах на обслуговуванні, а їх у нас 260 людей, підготували продуктові набори. Вони сформовані за кошти міського бюджету, долучився також благодійний фонд «Дитяча місія. Україна», який надав хліб і печиво. Ми запросили частину ветеранів, тих, хто може відвідати нашу установу, і надали їм продукти. Решту наборів працівники терцентру доставляють за місцем проживання», – прокоментувала директорка територіального центру соціального обслуговування Луцької громади Галина Шатецька.

Читати ще: «У кожного – своя історія». Директорка луцького терцентру – про підопічних, будинок для безхатьків і роботу у воєнний час

На знак вдячності за турботу вдова учасника бойових дій у Другій світовій війні Лідія Кравчук принесла квіти зі свого саду.

«Такі набори дуже потрібні… Ми ще не таке переживали. Мені вже 88 років. Я з Південної України. Я і 1947-й пережила. Я ту війну пам’ятаю. Пам’ятаю все-все. Ця гірша», – наголосила Лідія Кравчук.
За допомогу вдячні ветеранка УПА Ярослава Ільчук та її дочка Віра Павлюк. Старенька пережила чимало.

Читати ще: У День пам’яті та перемоги над нацизмом мер Луцька привітав ветеранів Другої світової війни

«Я в 1931 році народилася. Мені було 10 років, тут я вже була потрібна на кожному кроці. Треба було розносити записки, повстанцям їсти в ліс носити», – пригадала Ярослава Ільчук.

«Її тато був у лісі. Щось там носили. Її батька засудили на 10 років важких таборів, а їх усіх вивезли в Сибір. Допомога зараз дуже доречна. Дякуємо владі та територіальному центру», – додала Віра Павлюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus