USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.86 10.10

РФ посилила атаки, але біля Часового Яру досягла невеликих успіхів, – розвідка Британії

9 Травня 2024 18:44
Росія у квітні збільшила кількість атак на сході України. Проте їй вдалося досягти невеликих успіхів у районі Часового Яру у Донецькій області.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Британії у Twitter (X).

Як зазначається у зведенні, у квітні 2024 року російські атаки на сході України збільшилися на 17% порівняно з березнем 2024 року. З них понад три чверті були в районі Авдіївки, Часового Яру та Мар’їнки.

При цьому атаки біля Часового Яру зросли на 200% з березня по квітень.

Читати ще: РФ передислокує дивізії ВДВ на схід України для активізації наступу. В ISW оцінили ситуацію

«Незважаючи на значне збільшення атак на цьому напрямку, Росія досягла лише незначних тактичних успіхів у цьому районі протягом квітня та майже напевно зазнала великих втрат», – йдеться у зведенні британської розвідки.
Бої біля Часового Яру

Варто зазначити, що після захоплення Авдіївки росіяни також посилили атаки на Бахмутському напрямку, зокрема у районі міста Часів Яр. За словами місцевої влади, бої вже дійшли до межі міста.

Читати ще: Чому росіяни націлилися на Часів Яр та в чому важливість міста, – Sky News

За даними ЗСУ, у районі Часового Яру окупанти зосередили до 25 тисяч солдатів. Українські військові також зазначають, що росіяни не зможуть просунутися до Краматорська без контролю над Часовим Яром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus