USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

У Луцьку презентували пілотну програму Фонду енергоефективності для ОСББ та ЖБК

10 Травня 2024 18:54
Сьогодні у Луцькій міській раді відбулася презентація нової програми Фонду енергоефективності "ГрінДІМ" для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельних кооперативів (ЖБК), спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії.

У цій зустрічі взяли участь секретар міської ради Юрій Безпятко, директор департаменту ЖКГ Микола Осіюк, голови правлінь ОСББ, інформують в Луцькій міській раді.

Юрій Безпятко подякував директору Фонду ЕЕ Єгору Фаренюку за те, що він особисто завітав до Луцька, аби детально розповісти про Програму та відповісти на актуальні запитання. Він зазначив, що впровадження подібних ініціатив є необхідним, адже зменшення споживання енергії є нагальним питанням сьогодення. Це дозволить стати енергонезалежними та економити кошти співвласників будинків, що покращить умови життя у багатоквартирних будинках.
Єгор Фаренюк спільно із Тарасом Обороновим, начальником відділу підтримки клієнтів та супроводу проєктів Фонду енергоефективності провели презентацію Програми та розповіли, що пілотний етап "ГрінДІМ" фінансуватимуть за рахунок статутного капіталу фонду. На реалізацію пілотного етапу передбачено один мільйон євро. Вона почала діяти 7 травня 2024 року і спрямована на стимулювання використання альтернативних джерел енергії.
Читати ще: Реставрація кінотеатру «Батьківщина»: що там буде і коли розпочнуть роботи

Учасниками можуть стати об’єднання співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельні кооперативи.

У межах Програми Фонд енергоефективності частково відшкодовуватиме вартість обладнання та матеріалів: теплові насоси – джерело теплової енергії – ґрунт, вода або повітря (для опалення та гарячого водопостачання) та сонячні електростанції (СЕС).
За умовами Програми Фонд надаватиме фінансування учасникам у формі гранту на безоплатній та безповоротній основі. Сума гранту – 70% вартості обладнання, аудиту та сертифікації енергетичної ефективності будинку.

На встановлення СЕС учасники Програми можуть отримати до одного мільйона гривень, а на встановлення теплових насосів – до двох мільйонів гривень

Читати ще: Луцьким ОСББ відшкодують кошти, витрачені на придбання генераторів

Грант на компенсацію витрат на послуги сертифікації енергоефективності будинку – до 15 тисяч гривень. Додатково визначено граничні суми грантів на одиницю потужності обладнання.

Кількість учасників обмежена на пілотному етапі. За умов успішної реалізації проєкт розширять.
Під час зустрічі голови ОСББ отримали вичерпну інформацію про умови участі в Програмі, можливості фінансування та порядок подання заявок. Також учасники наголосили на важливості співпраці між міською владою, Фондом та мешканцями будинків для успішної реалізації проєкту. Після консультацій та детального вивчення умов голови правлінь ОСББ мають донести інформацію до мешканців, які колективно вирішуватимуть, чи подавати заявку для участі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus