USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00
Література

«Будинок «Слово»: режисер і акторка привезли до Луцька фільм про письменників Розстріляного відродження

Режисер Тарас Томенко та акторка Ніна Набока представили луцьким глядачам художній фільм про розстріляних українських письменників «Будинок «Слово». Нескінчений роман». Показ стрічки відбувся 14 травня в кінотеатрі Multiplex.

Сьогодні 20:35

«Запам’ятовую добро». 90-річна волинянка готує до друку третю книгу

Мешканці Ковельського району Галині Грицюк 90 років, але вона не лише багато читає, а й пише поезію – про і для дітей. Видала теж книгу з віршами про кожну родину свого рідного села Вівчицьк.

Сьогодні 08:58

«Будинок «Слово»: у прокат вийшов фільм про розстріляних письменників

Художній фільм «Будинок «Слово». Нескінченний роман» вийшов у всеукраїнський прокат 9 травня. Режисер стрічки – Тарас Томенко.

13 Травня 2024 21:38

У Луцьку запрошують на зустріч з письменником і військовослужбовцем Анатолієм Дністровим

Анатолій Дністровий – справжнє ім'я Анатолій Астаф'єв – український прозаїк, поет, есеїст, художник. Лауреат літературних премій. Член Українського ПЕН-клубу. Працює на межі контркультури та міської прози з виразною соціальною та психологічною складовою. Дністровий став відомим широкому загалу читачів передусім своєю молодіжною трилогією – романами «Місто уповільненої дії» (2003), «Пацики» (2005), «Тибет на восьмому поверсі» (2023).

13 Травня 2024 08:27

«Занадто багато слів у цьому світі. Так мало вчинків!»: у Луцьку презентували другу посмертну книгу солдата – Героя України. Фото

У цих книгах є все. Роздуми про Бога і життя. Ліричні зізнання коханій. Міркування про пошуки сенсу і мету життя. Лаконічні вислови-ідеї про те, що значить бути громадянином. Плани і мрії. З кожної сторінки, здається, промовляє голос Героя України, офіцера ЗСУ Тараса Матвіїва. Ще живого…

10 Травня 2024 16:30

«Скрижаль голосу»: луцький музикант випустив навчальну книгу

Музикант із Луцька, фронтмен гурту «Мотанка» Віктор Верба (Жалнін) випустив дебютну книгу. Це навчальне видання з вокалу під назвою «Скрижаль голосу». Книга містить 472 сторінки, 173 QR-коди із відео та поясненнями, 100 демонстраційних вправ у відео та 20 ексклюзивних вправ в аудіозаписах.

8 Травня 2024 22:15

У Луцьку презентують книгу Героя, який поліг за Україну, врятувавши побратимів

У Луцьку відбудеться презентація книги «Мої думки» військового Тараса Матвіїва, який ціною свого життя врятував двох побратимів.

8 Травня 2024 06:20

Письменниця Олеся Максимець презентує у Луцьку книгу «Щит із неба»

Олеся Максимець здійснила вражаючий літературний подвиг, переплітаючи історичні факти зі смисловим навантаженням сімейних відносин. «Щит із неба» – це книга, яка залишить слід у вашому серці та змусить задуматися про значення родинних зв’язків та важливість спільної підтримки у найтяжчі часи.

6 Травня 2024 06:42

«Перша мандрівна бібліотека України»: до Луцька приїхали працівники Луганської книгозбірні

До Луцька приїхала команда працівників Луганської обласної бібліотеки. На Волинь вони прибули в рамках проєкту «Мережевий бібліотечний шелтер».

1 Травня 2024 23:47

У Луцьку презентують особливу книгу, яку написала мама зниклого безвісти воїна

У п’ятницю, 26 квітня, до Луцька завітає письменниця Олена Чернінька з презентацією важливої книги «Лемберґ: мамцю, ну не плач». Про воїна Лемберґа, непрості досвіди, пошуки сенсів, світла і віри авторка поспілкується з модераторкою Оленою Маланій. Зустріч відбудеться в межах Луцької літературної резиденції «Місто натхнення».

25 Квітня 2024 06:40

«НЕЗАБУТНІ»: у луцькому виші віддали шану дисидентові, політв'язню та колишньому викладачеві Валентину Морозу

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулося академічне зібрання в межах проєкту «НЕЗАБУТНІ» на пошану світлої пам’яті українського історика, політв’язня, одного із найрадикальніших представників дисидентського руху в УРСР, викладача Луцького педагогічного інституту, уродженця волинського села Холонів, Почесного громадянина Волині Валентина Мороза.

17 Квітня 2024 15:18

Монастир у Жидичині видав книгу спогадів волинянки про сталінські репресії

Холод, голод і Сибір. Дівчинка з Волині Марія Бондарук пізнала пекло сталінського режиму, коли їй було вісім років. У потягу з десятками волинських родин вона їхала на заслання. Днями в Жидичині презентували книгу на основі спогадів маленької Марійки.

14 Квітня 2024 22:48

Бібліотеки Луцької громади отримали понад пів тисячі нових книг

У квітні до бібліотек Луцької міської громади надійшло 619 книг з українських видавництв. Серед цих надходжень – нові видання українських та закордонних письменників.

11 Квітня 2024 21:25

У Луцьку презентують дебютну книгу Олени Пшеничної про війну і старість

«Там, де заходить сонце» – дебютний роман письменниці, але він вже має багато схвальних відгуків читачів та критиків. Тож 20 квітня о 15:00 у соціокультурному просторі «Мистецький» (Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки (Шопена, 11) відбудеться презентація книги та розмова з авторкою.

11 Квітня 2024 06:17

Найдорожчий в історії: перший комікс із Суперменом продали на аукціоні за $6 млн

Комікс створили американські письменники Джеррі Сігел і Джо Шустер. У ньому йдеться про походження Супермена як інопланетної дитини, яку відправили на Землю. Там він знайомиться з коханою Лоїс Лейн. Коли 86 років тому цей номер коміксу видали, він коштував усього 10 центів.

8 Квітня 2024 00:18

Оригінал рукопису про Шерлока Холмса виставлять на аукціон за рекордною ціною

На аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку продадуть цінні листи британського письменника Артура Конан Дойла і єдиний рукописний примірник «Знака чотирьох». Орієнтовна ціна рукопису – $1,2 мільйона.

4 Квітня 2024 00:34

Книжкові клуби, блоги, сімейні читання: як у Луцьку популяризують книгу серед школярів

Станом на квітень 2024 року в Луцьку до мережі бібліотек для дітей входять обласна бібліотека для дітей, центральна міська бібліотека для дітей, чотири міські бібліотеки, шість селищних бібліотек та 11 бібліотек-філій для дітей. У місті також працюють книжкові клуби. Окрім того, читання популяризують блогери.

3 Квітня 2024 09:35

Система Orphus