USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

«Будинок «Слово»: у прокат вийшов фільм про розстріляних письменників

13 Травня 2024 21:38
Художній фільм «Будинок «Слово». Нескінченний роман» вийшов у всеукраїнський прокат 9 травня. Режисер стрічки – Тарас Томенко.

Картина оповідає історію українських письменників доби Розстріляного відродження. У 1927 році за наказом Сталіна в Харкові збудували кооперативний будинок «Слово», в який заселили авторів, щоб змусити їх працювати на благо радянської системи. Неочікувано до них підселили нікому невідомого молодого письменника Володимира Акімова. З його появою в будинку починають розгортатися дивні події.

Одним із головних героїв кінострічки є письменник Микола Хвильовий, ідейний натхненник мистецького гасла «Геть від Москви!», один із найвідоміших представників свого покоління. Після старту сталінського терору він наклав на себе руки 13 травня, тож вихід фільму на широкі екрани вирішили приурочити до цієї трагічної дати.
Читати ще: «Кінематографом затопить усю Волинь», – режисер Сергій Шараєвський. Інтерв’ю

Фільм «Будинок «Слово». Нескінченний роман» було знято у 2021 році та представлено на низці міжнародних фестивалів.

Головні ролі зіграли Дмитро Олійник (Володимир Акімов), В’ячеслав Довженко (Микола Хвильовий), Ніна Набока (тьотя Варя), Марина Кошкіна (Галя), Станіслав Сукненко (Лесь Курбас), Юрій Одинокий (Мерер), Валерія Ходос (Рая Троянкер), Андрій Май (Володимир Сосюра), Юлія Чепурко (Марія Сосюра), Костянтин Темляк (Павло Тичина), Геннадій Попенко (Михайль Семенко).

Читати ще: Фільм для своїх і про своїх: режисерка Ірина Цілик завітала до Луцька зі своєю стрічкою «Я і Фелікс»

Сценаристи – Тарас Томенко та Любов Якимчук. Режисер – Тарас Томенко. Оператор-постановник – Михайло Любарський. Художник-постановник – Шевкет Сейдаметов. Композитор – Алла Загайкевич. Продюсери – Юлія Чернявська, Олег Щербина, Пилип Іллєнко та Ростислав Мартинюк.

Відзначимо, що режисер і співавтор сценарію Тарас Томенко працював над проєктом понад 10 років. Спершу він зняв документальний фільм «Будинок «Слово», який вийшов у прокат вісім років тому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мотя Показати IP 14 Травня 2024 23:07
Документальний Будинок.Слово вийшов у прокат 5 років тому. Зокрема й у Луцьку йшов у Адреналіні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus