USD 39.80 40.20
  • USD 39.80 40.20
  • EUR 39.60 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Соціум

«Кажи, що ти здоровий»: хворому селянину з Волині раз за разом вручають повістки

Ішов на фронт добровільно, але його двічі повертали додому, бо не має здоров’я. Нині селянина з Любешівщини правоохоронці звинуватили в ухиленні від мобілізації.

Сьогодні 07:16

Телескоп Hubble показав «закручену» галактику в сузірʼї Діви

Цю галактику вперше відкрив астроном Вільям Гершель у 1784 році. Вона входить до групи Virgo II Cloud, яка налічує близько 100 галактик і скупчень галактик. NGC 4753 становить науковий інтерес для перевірки різних теорій утворення лінзоподібних галактик. Крім того, ця галактика була місцем народження двох відомих наднових типу Ia.

Сьогодні 00:40

У США помер перший пацієнт, якому пересадили нирку свині

Хірурги Массачусетської лікарні загального профілю сподівалися, що нирка свині прослужить 62-річному Річарду Слейману щонайменше два роки.

Сьогодні 00:25

14 травня: свята, події, факти. День пам’яті українців, які рятували євреїв, Міжнародний день чихуахуа

Сьогодні відзначають Міжнародний день чихуахуа, День пам’яті Бі Бі Кінга, Всесвітній день топіарію, День поширення інформації про травми спинного мозку, День народження вазеліну. В Україні – День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Сьогодні 00:00

«Турбуємось про тих, хто турбується про всіх»: у Луцьку мам навчали піклуватися про своє ментальне здоров’я

12 травня у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбувся захід «Територія ментального здоров’я». Подію організували у День матері, адже її мета – привернення уваги та популяризація відповідального ставлення мам до свого ментального здоров’я.

13 Травня 2024 21:20

«В Україні такого ще не було»: у Луцьку стартував унікальний освітній проєкт. Фото

Передача знань у форматі «рівний-рівному». Готовність вислухати і поділитися порадами. Конституційні права та обов’язки простими словами. Усе це – про пілотний проєкт «Амбасадори Омбудсмана на Волині», який розпочався у стінах КЗЗСО «Луцький ліцей № 9 Луцької міської ради»

13 Травня 2024 20:23

Львівські лікарі поставили на ноги 12-річного волинянина, який постраждав у жахливій ДТП

12-річний Миколка з Волині вперше за майже рік після жахливої ДТП зміг звестися на ноги та зробити перші кроки. Торік наприкінці весни, коли хлопчик їхав велосипедом у рідному селі, його збив мотоцикліст. Микола отримав важкі множинні травми. Три місяці хлопчина перебував у комі – на межі життя та смерті. Коли він опритомнів, батьки не тямилися від щастя. Однак тоді почався інший – не менш складний для них етап – боротьба за те, аби син знову міг рухатися.

13 Травня 2024 18:27

Із заморозками, але без опадів: якою буде погода на Волині цього тижня

На найближчі три дні на території Волинської області прогнозують заморозки на поверхні ґрунту. Температура повітря вдень не перевищуватиме 19° тепла. Буде без опадів.

13 Травня 2024 16:59

Луцькі кікбоксери привезли чотири золота з двох чемпіонатів. Фото

Спортсмени з луцького клубу Forma показали відмінні результати на чемпіонаті України та міжнародному турнірі з кікбоксингу ISKA. На всеукраїнських змаганнях волинські кікбоксери здобули три золоті та дві бронзові медалі. А на міжнародному турнірі представник клубу Forma Артем Кучерук виборов першість.

13 Травня 2024 16:26

Як не боятися змін: топ-5 класних порад

Чому ми так боїмося змін? Бо ми боїмося невизначеності. Заради того, щоб щось змінити у своєму житті, потрібно вийти із зони комфорту, а це дуже непросто. Якщо ви боїтеся змін панічно, вам легко допоможе онлайн психолог – тим паче, що консультацію отримати дуже просто. Якщо ви все ж таки зважилися на якісь зміни, ось кілька порад, які допоможуть їх не боятися.

13 Травня 2024 16:09

Офтальмологічні центри Dunyagoz: ваш зір у надійних руках

Турецька офтальмологія вважається однією з кращих у світі завдяки своїм високим стандартам лікування та інноваційним технологіям. Наприклад, мережа сучасних турецьких клінік Dunyagoz пропонує широкий спектр офтальмологічних послуг: від стандартної перевірки зору до високоспеціалізованих хірургічних процедур.

13 Травня 2024 15:20

Волинська громада готується приймати евакуйованих із зони бойових дій людей

Територіальний центр соціального обслуговування (НСП) звертається до мешканців Нововолинська з проханням про надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Є велика потреба у постільній білизні, посуді та меблях, які придатні до вжитку.

13 Травня 2024 14:30

Шацьку рятувальну станцію хочуть передати аварійно-рятувальному загону ДСНС

Під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області депутати схвалили низку рекомендацій щодо управління комунальним майном.

13 Травня 2024 14:14

СБУ затримала агента ФСБ, який готував ракетні удари по Рівненщині

Служба безпеки України запобігла серії ракетно-дронових ударів агресора по військовій та критичній інфраструктурі Рівненщини. За даними слідства, ворожим поплічником виявився уродженець тимчасово захопленого Криму. Він уже тривалий час проживав у Рівному, де займався міжнародними перевезеннями комерційних вантажів.

13 Травня 2024 13:57

У Луцькому районі сталася пожежа на приватному обійсті

Причина пожежі – коротке замикання електромережі.

13 Травня 2024 13:08

Помер педагог і композитор з Горохова Петро Старушик

Сумна звістка сколихнула сьогодні мистецьку спільноту Горохівщини та Волині. Відійшов у вічність Петро Пилипович Старушик − педагог, музикант, композитор, колишній директор Горохівської музичної школи, Заслужений працівник культури України.

13 Травня 2024 12:51

Блукали у темряві за кілька кілометрів від дому: подробиці пошуків зниклих двійнят на Волині

Місцевий мешканець Андрій Петров першим побачив хлопця: той блукав поміж дерев, не плакав, був переляканий.

13 Травня 2024 12:35

У Луцькій громаді модернізують послуги водовідведення за понад 55 млн від ЄС

На понад 55 мільйонів гривень з цієї суми у Луцькій громаді буде реалізовано заходи, які допоможуть модернізувати послуги водовідведення для 135-ти тисяч жителів Луцька. 90 % бюджету проекту покривається з коштів Європейського Союзу.

13 Травня 2024 12:02

Система Orphus