USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.04
Медицина

У США помер перший пацієнт, якому пересадили нирку свині

Хірурги Массачусетської лікарні загального профілю сподівалися, що нирка свині прослужить 62-річному Річарду Слейману щонайменше два роки.

Сьогодні 00:25

Львівські лікарі поставили на ноги 12-річного волинянина, який постраждав у жахливій ДТП

12-річний Миколка з Волині вперше за майже рік після жахливої ДТП зміг звестися на ноги та зробити перші кроки. Торік наприкінці весни, коли хлопчик їхав велосипедом у рідному селі, його збив мотоцикліст. Микола отримав важкі множинні травми. Три місяці хлопчина перебував у комі – на межі життя та смерті. Коли він опритомнів, батьки не тямилися від щастя. Однак тоді почався інший – не менш складний для них етап – боротьба за те, аби син знову міг рухатися.

13 Травня 2024 18:27

Офтальмологічні центри Dunyagoz: ваш зір у надійних руках

Турецька офтальмологія вважається однією з кращих у світі завдяки своїм високим стандартам лікування та інноваційним технологіям. Наприклад, мережа сучасних турецьких клінік Dunyagoz пропонує широкий спектр офтальмологічних послуг: від стандартної перевірки зору до високоспеціалізованих хірургічних процедур.

13 Травня 2024 15:20

«Тихий убивця»: кардіологиня з Луцька розповіла про небезпеку гіпертонії і як від неї вберегтися

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, кожен четвертий чоловік та кожна п’ята жінка у світі страждають на гіпертонію, або, як всі звикли казати, мають підвищений артеріальний тиск. В Україні, за даними загальнонаціонального дослідження, третина населення мала підвищений артеріальний тиск, гіпертензію або приймала препарати для зниження тиску.

13 Травня 2024 08:10

Можна без направлення. Українцям пояснили, як отримати безплатну консультацію психіатра

У сучасних реаліях часто виникає потреба проконсультуватися зі спеціалістом щодо свого психологічного стану та можливостей його покращення. Наразі в Україні до психіатра може скерувати сімейний лікар, психолог чи лікар-спеціаліст. Проте за потреби можна звернутися до фахівця навіть без скерування.

13 Травня 2024 06:18

«Бійцям, які в нас лікуються, ми надаємо і психологічну допомогу»: робочі будні медсестер волинської лікарні

670 медсестер працює у Волинській обласній клінічній лікарні. З початком повномасштабної війни в медзакладі побільшало пацієнтів з передової.

12 Травня 2024 18:27

Як пацієнту подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій

Найбільша частка скарг на Волині – через відмову в наданні послуг, передбачених Програмою медичних гарантій (29,4%), а також вимагання коштів за надання послуг, витратних матеріалів та лікарських засобів (23,5%). Такі випадки є неправомірними, адже вартість медичних послуг закладам із договором сплачує НСЗУ.

11 Травня 2024 06:44

На Волині зводять інноваційний реабілітаційний центр для військових

Наразі вже видно масштабність проєкту. Інноваційний центр площею близько 2000 метрів квадратних включатиме два великих крила на одному поверсі, в одному з яких розташовуватиметься відділення реабілітації, в іншому – палати для пацієнтів. Окрім цього, є велика їдальня та необхідні для персоналу кабінети.

10 Травня 2024 09:50

«Територія здоров’я»: за тиждень на Волині вакцинували чотири тисячі людей

З 1 травня по 7 травня в громадах на Волині в рамках заходу «Території здоров’я» вакцинували чотири тисячі людей.

10 Травня 2024 06:18

Луцький університет співпрацюватиме з дитячою поліклінікою

Метою підписання договору є спільна організація щодо вдосконалення та забезпечення лікувально-діагностичного процесу, навчальної роботи з галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальностями «Медицина», «Фізична терапія, ерготерапія».

9 Травня 2024 21:21

«Його називали кривоносий»: у Львові сироті з Волині зробили операцію, яку він чекав 13 років

Хірургам вдалося відновити функції і естетику обличчя хлопчика. Напередодні Великодня Дмитро з лікарні поїхав додому.

7 Травня 2024 12:52

Вчені створили вакцину, яка потенційно захищатиме від нових типів коронавірусів

Науковцям вдалося створити вакцину проти різних видів коронавірусів, зокрема й тих, про які досі невідомо. Наразі її випробували на мишах. Вакцину виготовили шляхом приєднання нешкідливих білків різних коронавірусів до крихітних наночастинок, які вводять в організм, щоб підготувати його захисні засоби до боротьби з вірусами.

7 Травня 2024 00:17

Що потрібно знати про сезонну алергію: поради алерголога з Волині

Поліноз – це алергічне захворювання слизових оболонок носа, очей з явищами кон'юнктивіту, риніту, у важчих випадках з проявами бронхіальної астми. Хворі відчувають набряки, закладеність носа та утруднення дихання.

6 Травня 2024 08:11

Члени ВЛК вже не зможуть приймати рішення на власний розсуд. Що змінилося

Ступінь придатності до військової служби буде встановлюватися ВЛК відповідно до розкладу хвороб, пояснення до цього розкладу та таблиці додаткових вимог до стану здоровʼя.

5 Травня 2024 10:34

Бейбі бокс: з початку року допомогу отримали 2 275 волинських сімей

«Пакунок малюка» або «бейбі бокс» – це безоплатна допомога від держави для новонароджених. Набір містить усе необхідне для догляду за дитиною у перші місяці її життя.

5 Травня 2024 06:18

Стало зле на вулиці: у Луцьку врятували чоловіка, у якого зупинилося серце

У важкому, але стабільному стані, пацієнт був доставлений та госпіталізований до профільного закладу охорони здоров’я.

4 Травня 2024 13:11

Time назвав 100 найвпливовіших людей світу у сфері здоров’я, серед них – двоє українців

Журнал Time оприлюднив список ста найвпливовіших людей світу у сфері здоров’я. До нього увійшли український лікар та американська волонтерка українського походження. Вони опинилися у групі "Новатори".

3 Травня 2024 23:38

На Волині жінка народила доньку просто в автомобілі швидкої

Під час транспортування пацієнтки пологова діяльність стрімко наростала. Санітарний транспорт було зупинено, пологи відбулись в салоні санітарного автомобіля.

3 Травня 2024 13:28

Система Orphus