USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25

На Волині попрощалися з 36-річним військовим, якого вбили під час реабілітації в Німеччині

13 Травня 2024 22:16
У селищі Локачі Володимирського району провели в останню дорогу 36-річного військовослужбовця Володимира Козіна. Він помер унаслідок ножового поранення в Німеччині, де проходив лікування й реабілітацію після поранення на Луганщині.

Про це Суспільному розповіла сестра бійця Ганна Даниленко.

За інформацією, оприлюдненою на офіційному сайті Міністерства закордонних справ України, у Мюнхені поліція Гарміш-Партенкірхен затримала за підозрою у вчиненні подвійного вбивства 57-річного громадянина Росії. Наразі триває слідство.

13 травня кортеж із тілом військовослужбовця жителі громади зустріли на в’їзді в селище.
Далі траурна процесія пішою ходою попрямувала до Свято-Преображенського храму Православної церкви України, де відбувся чин похорону військового.
Володимир Козін народився у Каховці Херсонської області, розповіла його рідна сестра Ганна. Вони – переселенці, і разом з мамою навесні 2022 року виїхали з окупованої території на Волинь. У Локачах проживають уже третій рік.

З її слів, у 2022 році Володимир був волонтером у Запоріжжі, а згодом приєднався до війська добровольцем.

«Поранили його в Германії. Він був дуже гарний чоловік, був веселим. Останній раз, як ми спілкувалися, я кажу: «Ти приїжджай до мене, бо ми тебе чекаємо». Він каже: «Я в тебе не буду жити, бо мені треба дружина, тобі треба племінників», – сказала жінка.
Володимир Козін служив у 81-й окремій аеромобільній бригаді десантно-штурмових військ і був розвідником, зазначив начальник відділу Володимир-Волинського терцентру комплектування Ігор Шепель.
У січні 2023 року боєць отримав перше поранення, а після лікування повернувся на передову. Згодом у боях за Білогорівку Володимир отримав друге поранення. Боєць лікувався та проходив реабілітацію у Німеччині.

«Приймав участь в різних бойових операціях, був досвідченим воїном. Поранення отримав тяжке біля населеного пункту Білогорівка», – зазначив підполковник.
Брата-військовослужбовця привезли на Волинь на її прохання, розповіла рідна сестра Ганна. Заступник голови Локачинської громади Тарас Хом’як зазначив: прохання жінки стало несподіванкою.

«Для нас це стало несподіванкою, коли Аня до нас прийшла в селищну раду і запитала, чи є можливість здійснити чин похорону її брата в нас в Локачах, допомоги з похороном», – розповів посадовець.
Військовослужбовця Володимира Козіна з Херсонщини поховали на місцевому кладовищі у селищі Локачі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus