USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.60 40.85
  • PLN 10.18 10.35

РФ зібрала на кордоні з Харківщиною 50-тисячне військо: в РНБО повідомили, скільки наступає

14 Травня 2024 08:24
Російські окупаційні війська зібрали на кордоні з Харківщиною біля 50 тисяч солдатів.

Таку заяву зробив у відео, опублікованому Le Figaro, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко. Зазначається, що участь у наступі на Харківщині беруть понад 30 тисяч окупантів, передає УНІАН.

«Військові, за їхніми доповідями, готові до відбиття, ведуть важкі бої. Але росіян дуже багато. Близько 50 тисяч було на кордоні. Зараз наступає понад 30 тисяч», – сказав він.

На Харківському напрямку тривають бої, підрозділи української армії проводять зачистку на північній околиці Вовчанська. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Росія продовжує атакувати – на Харківському напрямку кількість бойових зіткнень збільшилася до 13.

Читати ще: Українські захисники знищили в Донецькій області ворожий Су-25

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Сили оборони проводять контрударні дії на Харківському напрямку, зокрема біля Вовчанська, де українську оборону вже посилено. За його словами, зараз стає «все більше стає наших результатів – ми знищуємо піхоту окупанта і техніку».

Тим часом у Харківській ОВА відреагували на критику щодо фортифікаційних споруд. Очільник адміністрації Олег Синєгубов дав доручення зібрати всіх учасників процесу будівництва фортифікаційних споруд на засідання, де кожен підрядник прозвітує про виконані роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus