USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

«Кажи, що ти здоровий»: хворому селянину з Волині раз за разом вручають повістки

14 Травня 2024 07:16
Ішов на фронт добровільно, але його двічі повертали додому, бо не має здоров’я. Нині селянина з Любешівщини правоохоронці звинуватили в ухиленні від мобілізації.

«Він не ухилянт. Його брали перший раз, він узяв повістку і його вернули. Другий раз дали повістку, забрали. Він не відмовлявся. Вернули», – наголошує сестра обвинуваченого Галина, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Ось документи, за якими мене возили. Підписано мною. Я їздив добровільно», – говорить Михайло.

Сестри кажуть, що військові і у 2022-му, і торік повертали брата додому через стан здоров’я.

Читати ще: Волинянина засудили на рік, бо не захотів брати повістку

«Він має глухоту, він не чує, він забувається. Він має епілепсію від нервів. Він на Закарпатті був. Його возили скрізь, вернули і дали йому на руки воєнного квитка. Голова болить йому. Він був в армії, отримав удар – і в нього головні болі», – розповідає сестра обвинуваченого Ніна.

На війні загинув 25-річний племінник чоловіка, солдат 14-ї окремої механізованої бригади Денис Лукʼянчук. «У нас велике горе. Ми перенесли таку тяжку втрату», – плаче Ніна.

І Михайлові знову виписали повістку.

«У принципі я ж не дуже винний. Одну повістку не підписав. Я вам скажу: ще квіти по селу не посохли, не пов’яли, як племінника вбили. От я й злякався. Він ішов по контракту, а я – добровільно», – говорить чоловік.
Читати ще: «Проходив навчання на полігонах»: волинянину загрожує в’язниця за ухилення від мобілізації

Уже під час останнього слова Михайло показує суддям повістки, які йому вручали раніше. А ще результати МРТ як докази того, що він хворіє.

«Документ, по якому мене вертали. Я другий раз пішов, бо добровільно хотів. Мені так у військкоматі сказали: «Кажи, що ти здоровий». Я так сказав. От те МРТ. Ніхто не хоче читати. Подивіться, будь ласка. Написано і самому ясно, що приступи епілепсії є», – зазначає Михайло.

Ці документи судді бачать уперше. Ба більше, виявляється, що чоловік отримав ще одну повістку. Судді дивуються: чому захисник Михайла про це мовчав?

«Чому ви раніше мовчали? Захисник, а ви чому мовчите? Вам надавалося право додаткових пояснень. Ви не пояснюєте, що йому повістку вручили і що у вас наявні якісь документи для дослідження», – наголошує суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Михайло вкотре має прийти до центру комплектування та втретє пройти військово-лікарську комісію.

Читати ще: Зник з частини на пів року: на Волині судили військового за втечу з місця служби

«Може, відправлять на ВЛК, якщо не відразу заберуть. Можуть відразу скрутити. Я ж не відмовляюся, але тільки щоб не через суд. Я не ухилянт», – говорить Михайло.

Як зізнається, в нього навіть закінчилися гроші, щоб їздити на судові засідання.

Судді відкладають засідання на липень. Що ж Михайлові скажуть у ТЦК?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Радувець Ларіса Показати IP 14 Травня 2024 09:07
Захисник у нього г.вно, шкода прізвище не вказали!
ABC до Радувець Ларіса Показати IP 14 Травня 2024 16:10
Якщо у людини немає грошей навіть на проїзд, то звідки в нього візьмуться гроші на адвоката? Очевидно, він користується послугами безплатного. А якої якості послуги може надавати безплатний адвокат, якщо його мотивація працювати дорівнює "нулю"?
Радувець Ларіса до ABC Показати IP 14 Травня 2024 19:14
Безоплатний адвокат також отримує гроші за свою працю , тільки не від клієнта. А ще є поняття "ділова репутація"
Олександр до Радувець Ларіса Показати IP 15 Травня 2024 18:47
Звідки в державних адвокатів репутація?
Радувець Ларіса до Радувець Ларіса Показати IP 14 Травня 2024 19:12
Мінуси ледачі тупенькі адвокатики ставлять? чи неуважні просто читачі, я написала щодо адвоката ледаря!
Анонім Показати IP 14 Травня 2024 09:26
якщо в людини епілепсія, нахіба її довбе тцк????
Тоя Показати IP 14 Травня 2024 11:16
Здаеться мені, що найпринциповіша, та найчесніша прокуроркиня Оксана Яковлева, зробить певні вірні висновки, та посадить цього ухілянта на 3 не, краще на 5 років, це буде прикладом для інших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus