USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

«Злякався, що заберуть машину»: у Луцькому районі зупинили п'яного водія, якого тепер судять

7 Травня 2024 06:18
Їхав із компанією додому – напоровся на поліцію. Нічна пригода сталася біля села Хорохорин Луцького району. Автомобль правоохоронці зупинили, бо наближалася комендантська година. Поліцейські почули від водія запах алкоголю, тепер молодик уже в суді.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я їхав додому, а назустріч – поліція. І зупинили», – сказав водій Олег.

«Вам пояснили причину зупинки?» – запитали в суді.

«Нічого не пояснили. Далі я вийшов із машини, відчинив двері, дав посвідчення водія. Вони почули різкий запах алкоголю з машини», – розповів водій.

«Хіба ж можна їздити в нетверезому стані? Будемо дивитися відео, воно все покаже», – додали в суді.

Правоохоронці розповіли: впала у вічі ця автівка, бо наближалася комендантська година. Тому й зупинили її. Як пояснив один з них, керувалися Законом України про правовий статус і воєнний стан.

Суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко запитав, де в правилах дорожнього руху наявна пряма заборона керувати транспортними засобами під час дії комендантської години або воєнного чи надзвичайного стану. Такої немає.

Читати ще: П'яний 18-річний водій у Луцьку заїхав у город і ледь не в'їхав у будинок. Відео

Після того як правоохоронці почули від водія запах алкоголю, запропонували пройти перевірку на «Драгері». Як видно на відео, поліцейські роз’яснили порядок освідування. Керманич погодився. «Драгер» показав 0,68 проміле. Водій із результатами освідування погодився.

«Водій із результатом був згідний, було ухвалено рішення про складання адміністративних матеріалів, а саме протоколу. Також водія було відсторонено після цього від права керування», – пояснив поліцейський Андрій Касило.
Читати ще: Не зміг здати сечу: у Луцьку водій, якого спіймали під наркотиками, на суді заперечував вину

Адвокат уточнив, чи роз’яснювала поліція, що в разі незгоди з результатом «Драгера» обвинувачений мав право пройти тест у лікарні. Андрій Касило відповів ствердно. Керманич навіть поставив підпис: мовляв, згідний, що їхав під градусом.

«Постає питання щодо чека «Драгера». «Згідний» і ваш підпис. То що ви на це можете пояснити? Якщо там у протоколі ви кажете: «Мені сказали написати – я написав», то тут?» – питає суддя.

«Я злякався, що заберуть машину на штрафмайданчик», – відповів водій.

Читати ще: На Волині п’яний водій Peugeot давав патрульним 100 доларів хабара

Помилки поліцейських під час проведення процедури суддя повважав незначними. Керманич отримав 17 тисяч гривень штрафу, а також його на рік позбавили права керування всіма видами транспортних засобів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 7 Травня 2024 10:39
Без лаха і жизнь плаха сказали , написав , погодився, підписав бо злякався Друже ти під чим був ?)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus