USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Соціум

На Волині зустріли черговий евакуаційний потяг з Донеччини

Співробітники ДСНС допомогли громадянам перенести речі, транспортували маломобільних громадян до автобуса, психологи надали моральну підтримку тим, хто її потребував.

Сьогодні 22:33

Пам’ятник-пень, череп із кістками, престол: чим дивує найстаріше кладовище Волині

Лодомирське кладовище у Володимирі – найстаріше на Волині. Віднедавна тут почали проводити екскурсії. І навіть взялися оцифровувати інформацію про надгробки.

Сьогодні 19:44

ЗМІ: Військовий аеродром та НПЗ у Росії уразили дрони СБУ

Дрони Служби безпеки України у ніч проти 19 травня завдали удару по військовому аеродрому «Кущевськ» та Слов’янському нафтопереробному заводу у Краснодарському краї Росії.

Сьогодні 19:15

Помер настоятель храму на Волині

18 травня на 73-му році життя відійшов до Господа настоятель Свято-Петро-Павлівського храму с. Вощатин митрофорний протоієрей Борис Гідзінський.

Сьогодні 18:46

22-річний лучанин зіграє за Олімпійську збірну на футбольному турнірі у Франції

Із 30 травня до 17 червня олімпійська збірна України проведе навчально-тренувальний збір та візьме участь у міжнародному турнірі Tournoi Maurice Revello у Франції. Головний тренер команди Руслан Ротань викликав 27 гравців, серед яких уродженець Луцька, 22-річний півзахисник «Дніпра-1» Валентин Рубчинський.

Сьогодні 17:48

У Луцьку вшанували пам’ять жертв політичних репресій

Сьогодні, 19 травня 2024 року, на Замковій площі у Луцьку, біля пам`ятного знаку Жертвам тоталітарного режиму зібралися громадськість, представники обласної та міської влади, аби у спільній молитві вшанувати пам'ять усіх, хто став жертвами смертоносної радянської політики.

Сьогодні 15:25

Хотів провідати бабусю: судили студента з Рівненщини, бо спіймали на «Ягодині» із підробленою довідкою ВЛК

Із «липовими» документами 28 грудня 2023 року студент через «Ягодин» намагався проїхати до Польщі. Проте його затримали прикордонники.

Сьогодні 14:27

Луцькі борчині представлять Україну на чемпіонаті світу

Лучанки Поліна Ковирнова та Дарина Сакович увійшли в основний склад збірної та будуть готуватися до чемпіонату світу, щоб достойно представити нашу країну на міжнародній арені

Сьогодні 13:59

У Ковелі провели чергову акцію на підтримку військовополонених

Ковельчани виходять на акції, щоб нагадати про цей страшний злочин росіян.

Сьогодні 11:05

Розшукали зниклу безвісти 64-річну мешканку Нововолинська. Оновлено

Учора, 18 травня, жінка з території місцевого ринку пішла у невідомому напрямку, а додому не повернулася. Її мобільний телефон вимкнений.

Сьогодні 10:37

У Луцьку молодик заблукав у заростях на березі Стиру

Допоки вистачало заряду мобільного, він намагався підсвічувати дорогу, але згодом опинився у темряві в заростях, над обривистим берегом ріки

Сьогодні 09:39

Усик переміг Ф’юрі та став абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі

Українець виграв роздільним рішенням суддів.

Сьогодні 08:41

Працює на розвідку: як пенсіонерка з Луцька допомагає вражати російські кораблі

Стала зіркою в 81 рік. Бабуся з Луцька прославилася завдяки своїм донатам. Щомісяця частину пенсії вона віддає на Сили оборони. У Головному управлінні розвідки відзначили, що кожен затоплений російський корабель – це заслуга, зокрема, луцької пенсіонерки.

Сьогодні 08:12

У разі знеструмлень волиняни можуть підзарядити гаджети в пунктах незламності

На Волині визначено 99 пунктів незламності, що діятимуть у весняно-літній період 2024 року в постійному режимі. Решта 262 пункти переведено у стан «Готові до відкриття», які за потреби буде розгорнуто.

Сьогодні 07:16

Міноборони тестує новий сервіс – електронну чергу в ТЦК

Попередній запис вже можливий в 19 ТЦК – тестування відбувається в окремих центрах Києва, Харкова, Одеси, Дніпра, Сум, Вінниці, Кропивницького. Незабаром їх стане значно більше.

Сьогодні 06:48

Учені вважають, що розкрили таємницю спорудження єгипетських пірамід

Науковці створили карту тепер зниклого рукава Нілу. Вони вважають, що ця частина річки може пролити світло на таємницю спорудження тисячолітніх єгипетських пірамід. Раніше вчені припускали, що для перевезення важких будівельних матеріалів стародавні єгиптяни могли використовувати річку Ніл.

Сьогодні 00:39

Діти, які споживають цукор з молока та фруктів, менш схильні до ожиріння

Команда вчених проаналізувала дані дослідження GEKCO Drenthe, що його проводять серед дітей, які народилися в Дренте у період з 2006 до 2007 року. Відповіді на опитування про харчування, яке заповнили батьки 891 дитини, коли їм було три роки, використали для розрахунку щоденного споживання цукру.

Сьогодні 00:19

19 травня: свята, події, факти. День блокнота та День травневого сонця

Сьогодні у світі – День пам’яті померлих від СНІДу, Міжнародний день боротьби з гепатитом, Всесвітній день сімейного лікаря, День блокнота, День травневого сонця, День народження «Кубика Рубіка», Всесвітній день боротьби з запальними захворюваннями кишківника, Всесвітній день випічки. В Україні – День сімейної медицини та День пам’яті жертв політичних репресій.

Сьогодні 00:00

Система Orphus