USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Волинь

Пам’ятник-пень, череп із кістками, престол: чим дивує найстаріше кладовище Волині

Лодомирське кладовище у Володимирі – найстаріше на Волині. Віднедавна тут почали проводити екскурсії. І навіть взялися оцифровувати інформацію про надгробки.

Сьогодні 19:44

Помер настоятель храму на Волині

18 травня на 73-му році життя відійшов до Господа настоятель Свято-Петро-Павлівського храму с. Вощатин митрофорний протоієрей Борис Гідзінський.

Сьогодні 18:46

На Волині провели в останню дорогу воїна Сергія Лукашука

2 березня цього року під час виконання бойового завдання Сергій Лукашук отримав поранення. Серце Героя зупинилося 17 травня. В захисника залишилися дружина і троє дітей.

Сьогодні 18:17

На Волині засудили прикордонника, через якого в ДТП загинув 23-річний хлопець

ДТП сталася вночі 7 серпня на Ковельщині. В позаслужбовий час старший сержант Державної прикордонної служби у нетверезому стані кермував мотоциклом Geon. Разом із ним їхав 23-річний юнак. Поблизу села Голядин мотоцикліст в’їхав у піщану колію, внаслідок чого втратив рівновагу. У результаті падіння пасажир транспортного засобу отримав тяжкі травми.

Сьогодні 16:23

У волинянина вилучили патрони та банки з порохом

Працівники відділення поліції №1 (сел. Маневичі) Камінь-Каширського РВП під час проведення санкціонованого обшуку виявили та вилучили в жителя району 28 патронів калібру 5.45 та дві металеві банки з невідомою речовиною схожою на порох.

Сьогодні 15:54

Хотів провідати бабусю: судили студента з Рівненщини, бо спіймали на «Ягодині» із підробленою довідкою ВЛК

Із «липовими» документами 28 грудня 2023 року студент через «Ягодин» намагався проїхати до Польщі. Проте його затримали прикордонники.

Сьогодні 14:27

На Волині вогнеборці ліквідували пожежу та не допустили поширення вогню на будинки

На місце виклику прибули вогнеборці 9 ДПРЧ м. Горохів, 22 ДПРП сел. Берестечка та ОКЦ м. Луцьк. Вогнем було охоплено дві господарські будівлі з небезпекою перекидання вогню на поряд розташовані будинки.

Сьогодні 13:30

На Волині попрощалися з Героєм Іваном Алексюком

Траурний кортеж з тілом Героя прослідував вулицями міста, де прощалися з воїном ківерчани, схиливши голови та вклякнувши на колінах. Віддати шану воїну-захиснику зібралося й усе рідне село Сокиричі.

Сьогодні 13:01

На війні загинув 24-річний військовий з Волині Сергій Турук

17 травня 2024 року героїчно загинув солдат Турук Сергій Владиславович, 29.03.2000 р.н., житель смт Заболоття, який виконував бойове завдання у зоні безпосередніх бойових дій при відсічі збройної агресії рф.

Сьогодні 12:03

У Ковелі провели чергову акцію на підтримку військовополонених

Ковельчани виходять на акції, щоб нагадати про цей страшний злочин росіян.

Сьогодні 11:05

Розшукали зниклу безвісти 64-річну мешканку Нововолинська. Оновлено

Учора, 18 травня, жінка з території місцевого ринку пішла у невідомому напрямку, а додому не повернулася. Її мобільний телефон вимкнений.

Сьогодні 10:37

«Ви все берете, що стоїть під магазином?» Лучанина вкотре судять за крадіжку мотоцикла

Молодий лучанин побачив на парковці чужого мотоцикла й заштовхав його до себе додому. Тепер розкаюється і просить не садити його до в’язниці. Згадав і про те, що в нього малолітня дитина, попросивши умовний термін.

Сьогодні 07:44

У разі знеструмлень волиняни можуть підзарядити гаджети в пунктах незламності

На Волині визначено 99 пунктів незламності, що діятимуть у весняно-літній період 2024 року в постійному режимі. Решта 262 пункти переведено у стан «Готові до відкриття», які за потреби буде розгорнуто.

Сьогодні 07:16

Завтра на Камінь-Каширщині прощатимуться з Воїном Сергієм Назарчуком

Мала батьківщина зустріне свого вірного сина, мужнього Захисника із села Видерта Сергія Назарчука, який загинув у війні з російським агресором. На прибуття скорботного кортежу очікують вранці орієнтовно о 9 годині. Завтра бійця проведуть в останній земний шлях. Чин відспівування розпочнеться о 13:00 в храмі села Видерта.

18 Травня 2024 22:10

Обговорили діяльність Наглядової ради: до ВНУ завітала Оксана Забужко

18 травня відома українська письменниця Оксана Забужко, яка нещодавно увійшла до нового складу Наглядової ради Волинського національного університету імені Лесі Українки, відвідала ЗВО разом з народною депутаткою України Іриною Констанкевич. Спілкування було конструктивним, присутні окреслили співпрацю в різних напрямах.

18 Травня 2024 21:42

Не вщухає пекельний біль: на Волині поховали воїна Валерія Єфімчука

Відважний кулеметник мужньо боронив Україну від рук російських окупантів з серпня 2022 року. Життя 38-річного Воїна обірвалося під час лікування в шпиталі Харкова. Чин похорону за полеглим воїном відслужили у місцевому храмі.

18 Травня 2024 20:46

Тренер. Воїн. Добряк. На війні загинув наставник триатлоністів та марафонців з Луцька Роман Гаврилюк

Сьогодні стало відомо про загибель на війні тренера-викладача Федерації триатлону Волині Романа Гаврилюка. Про день і час прощання з Героєм повідомлять згодом.

18 Травня 2024 20:18

На Волині судили учня 11 класу: п’яним віз пасажирів на несправному мотоциклі й потрапив у ДТП

ДТП сталася торік 23 липня близько 5-ї ранку на автодорозі між селами Видричі та Дубровиця, що на Камінь-Каширщині. Учень 11 класу за кермом мотоцикла Sparta не врахував дорожню обстановку, втратив контроль, з’їхав на узбіччя та влетів у кущі.

18 Травня 2024 19:50

Система Orphus