USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

В Ірані все ще шукають президента: «Його життя під загрозою»

19 Травня 2024 20:42
В Ірані задіяні всі ресурси, в тому числі Збройні сили, для пошуку президента країни Ебрагіма Раїсі, який зазнав катастрофи на вертольоті.

Про це повідомляють агентства Tasnim та Reuters, передає Українська правда.

Начальник штабу Збройних сил Ірану Мохаммад Бакері наказав збройним силам, включаючи КВІР, армію і правоохоронні органи, задіяти «всі ресурси, обладнання і можливості для пошуково-рятувальних робіт у зв’язку з аварією вертольота президента Раїсі і його пасажирів».

Голова Іранського товариства Червоного Півмісяця Пір Хоссейн Коліванд повідомив, що 40 груп швидкого реагування проводять пошукові роботи в районі, де сталася аварія гелікоптера.

Він додав, що погодні умови вкрай несприятливі, а місцевість складна для навігації.
Іранський посадовець на умовах анонімності повідомив агентству Reuters, що життя президента Раїсі і міністра закордонних справ Хоссейна Амірабдоллахіана «під загрозою після аварії вертольота».

«Ми все ще сподіваємося, але інформація, що надходить з місця катастрофи, викликає велике занепокоєння», – сказав він.

Іранські державні ЗМІ повідомили, що причиною катастрофи стала погана погода, яка ускладнює рятувальні роботи.

«Зараз темно і почався дощ, але пошуки тривають. Рятувальні команди дісталися до району... проте дощ створив бруд, що ускладнює пошуки», – повідомив місцевий репортер державному телебаченню.

Державне телебачення зупинило всі свої регулярні програми, щоб показати молитви за Раїсі, які проходять по всій країні, а в кутку екрану – пряму трансляцію рятувальної операції.

Нагадаємо, гелікоптер із президентом Ірану Ебрагімом Раїсі зазнав катастрофи у неділю, 19 травня, коли той повертався з Азербайджану. Це сталося поблизу міста Джольфа, приблизно за 600 км на північний захід від столиці Ірану Тегерана.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus