USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На заступника голови Волинської ОВА готують активіста руху Медведчука та праву руку «Свідомого» Покровського – Шкітера

28 Березня 2024 08:24
Один із засновників політсили «Свідомі» Андрія Покровського, чинний депутат Луцької міськради Тарас Шкітер готується стати заступником голови Волинської обласної військової адміністрації. Через співпрацю з антиукраїнськими силами Шкітер виявився настільки токсичним, що від нього відмовилась партія «Голос», проте його кандидатура стала в нагоді у час повномасштабного вторгнення Росії.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо з власних джерел.

Тарасу Шкітеру – 33 роки. Як свідчить офіційна біографія, за освітою він – стоматолог, проте за спеціальністю, схоже, так і не працював. У 2015 році пішов у журналістику, після чого весь час працював в медіаструктурах одіозного луцького бізнесмена Андрія Покровського, статки якого повʼязують з нелегальним гральним бізнесом.

Читати ще: Бізнес на ігроманах: очільник «Свідомих» на Волині повʼязаний з онлайн-казино, яке приписують Покровському

Судячи з декларації, Тарас Шкітер їздить на авто мами, останні роки живе на мінімальну зарплату (близько 6640 грн на місяць після оподаткування), а квартиру орендує в ексдружини власника політсили, до якої він входить, – Андрія Покровського. Звісно, цих коштів не вистачило б навіть на заправку «маминої» недешевої Toyota Camry, не кажучи вже про зарплату водію, який його постійно возить. Проте найцікавішого не знайдеш в деклараціях.

Робота Шкітера на «Украинский выбор» кума Путіна

У 2013 році Тарас Шкітер працював на кума Путіна Віктора Медведчука та його антиукраїнський проєкт, який просував ідею обʼєднання з Росією. На сайті «Українського вибору» публікувалась стаття про молодіжний круглий стіл у Луцьку, зініційований цією організацією. Відбувався він у Луцьку 11 вересня 2013 року. Якщо пригадати історичний контекст, то з’ясуємо, що за два місяці по тому в Україні вибухне Революція Гідності.
Наразі ця публікація видалена з основної версії сайту. Отже учасники дискутували з приводу цивілізаційного вибору України. Тарас Шкітер заявляв, що майбутнє України – з Росією в Євразійському союзі.

«Як зазначив Тарас Шкітер, який виступав від «Украинского выбора», при цьому виборі мають бути враховані всі фактори – історичні, релігійні, політичні, економічні. Тому єдиним правильним зовнішнім вектором для України є східний, спрямований на поглиблення співпраці з країнами Євразійського союзу, насамперед, з Росією», – йдеться в публікації.

А вже у листопаді 2014 року на шпальтах видання ВолиньPost Тарас Шкітер вирішив проаналізувати молодіжний рух в Україні. За його словами, в Україні активізувався «неофашистський» рух, «екстремістські та радикальні молодіжні організації». Блог досі доступний за посиланням.

Згодом від своїх поглядів він відхрестився, хоча дружбу з кумом Путіна Медведчуком, схоже, не полишив, активно світився на його телеканалі.
Партія Вакарчука відхрестилась від токсичного кандидата Шкітера

Влітку 2019 року перед парламентськими виборами Тарас Шкітер, який на той час вже активно працював на Андрія Покровського і його політсилу «Свідомі», потрапив у списки новоствореної партії «Голос» Святослава Вакарчука. Проте ЗМІ швидко пригадали Шкітеру його проросійські погляди та роботу на кума Путіна. Також в мережі зʼявились фото Тараса Шкітера з Іллею Кивою.
Зрештою, 10 червня 2019 року Тарас Шкітер заявив, що прийняв рішення не балотуватись від «Голосу». Але, як виявилось, збрехав. Бо це партія викинула токсичного кандидата зі списку, а не він сам пішов.

Як йшлося в повідомленні пресслужби партії, журналісти руху «Чесно» надали докази, що Тарас Шкітер був пов’язаний із діяльністю партії «Украинский выбор» Медведчука в Луцьку.

«Є червоні лінії, які ми не перетнемо. Зокрема, це приналежність до проросійських сил або співпраця з ними. Для нас це неприйнятно. Ми виступаємо за європейське майбутнє України, а ці люди схилялися до зворотного вектора», – заявила антикорупційна активістка Олександра Устінова, № 5 у виборчому списку «Голосу».

Чим займається Тарас Шкітер зараз

Тарас Шкітер очолює фракцію політсили «Свідомі» у Луцькій міськраді та працює директором видання «Конкурент». Серед іншого, намагається лобіювати інтереси власника політсили та забудовника Андрія Покровського, як-от скасування мораторію на будівництво у Луцьку, яке вигідне в тому числі і Покровському для розвитку бізнесу. Або ж разом з іншими членами політсили намагається шантажувати міського голову Луцька, аби проштовхнути незаконні оборудки з землею та будівництво 24-поверхового будинку біля парку.

Читати ще: «Свідомі» депутати Покровського у Луцьку шантажем хочуть проштовхнути земельну оборудку, використовуючи військових

Водночас сам Андрій Покровський, як зʼясувалось, не вирізняється чесністю і здатністю дотримуватись обіцянок. Як стало відомо, він не віддав на квартирну чергу для ветеранів АТО та сімей загиблих 8% від житлової площі в обмін на земельну ділянку під будівництво, як це було обумовлено у рішенні міської ради про передання ділянки. Йдеться про 1274,5 кв м житла, які зараз коштують близько 48 мільйонів 412 тис. грн. З цього приводу мер Луцька Ігор Поліщук звернувся в прокуратуру.

Замість P.S.

Після звільнення з посади заступника голови Волинської ОВА одіозного Юрія Гупала, який то обіцяв судитись зі ЗМІ, то зник з радарів, постало питання про те, ким його замінити. Звісно, в умовах кадрового голоду знайти ефективного менеджера на держслужбу – це задача із зірочкою. Але вирішувати її, схоже, ніхто й не намагався, якщо в час повномасштабного вторгнення Росії на цю посаду затверджують Тараса Шкітера, який свого часу агітував за обʼєднання з країною-агресором і працював на проєкт кума Путіна, через що став токсичним навіть для виборчого списку «Голосу». Аспект професійних навичок та компетенцій кандидата навіть і зачіпати не варто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
українка Показати IP 28 Березня 2024 09:07
на фронт крота
Ігор П Показати IP 28 Березня 2024 09:42
Ківу треба на чорному фоні поставити
! Показати IP 28 Березня 2024 09:43
І це в нас! В Луцьку ! Таке гівно сплило!
Резюме Показати IP 28 Березня 2024 09:49
Де не був - то всюди наробив, як кіт на глині !
Олександр Показати IP 28 Березня 2024 10:28
А хто ці "уповноважені", які готують Шкітера на посаду заступника голови обласної державної адміністрації ??? Про який "голод" кадрів йдеться??? Хіба в області немає незаплямованих проросійськими поглядами справжніх українців з досвідом роботи в державних органах??? Якщо кандидатура Шкітера буде просуватись на таку відповідальну державну посаду, то виникає сумнів в перемозі над російськими загарбниками. Де СБУ ???
123 Показати IP 28 Березня 2024 11:10
Саме цікаве те , що до цієї пори ним ніхто не займався , мав би давно сидіти .
Олена Власюк Показати IP 28 Березня 2024 11:14
Своїх ставлять !!
нагадайте Показати IP 28 Березня 2024 11:40
а хто у нас голова ова?
555 Показати IP 28 Березня 2024 11:43
Ставлять тих, хто буде носити грошенята справно, в кого немає ні совісті, ні сорому, ні принципів, ні моралі. "Шкітери" думають, що вони дуже хитрі і розумні....та насправді це просто ненаситні і вічноголодні на гроші, закомплексовані люди, і точно, що не розумні, бо розумна людина думає на десятки років вперед, про слід, який вона лишить на цій Землі.
Анонім Показати IP 28 Березня 2024 12:37
офіс президента нам все 'гівно' в військову адміністрацію підсовує, для чого? готує здати кордон кацапам як в Херсонській обл? може на кордоні толком і не облаштували оборонних укріплень, звідки ми знаємо? може гроші по карманам розсунули і все, потім їх не знайдеш. Вже не одна військова адміністрація показала себе як найгірше
Че Показати IP 28 Березня 2024 15:44
Коли ставили Погуляйка, щось не дуже сильно місцеві "еліти" показували своє незадоволення. І цього разу проковтнуть. Невже на Волині не було достойного місцевого кандидата, який знає проблематику регіону, що аж треба було зальотного виписувати?
Анонім Показати IP 28 Березня 2024 16:29
росія влітку може піти у великий наступ, так пишуть на Заході, наші місцеві депутати перевіряють укріплення на кордоні, чи хто має контролювати що там робиться? Бо коли кацапи полізуть з Білорусі, то буде вже пізно. Не можна допускати, щоб ті самі люди, що відповідають за будівництво укріплень для оборони кордону, ще й контролювали цей процес. Мешканці Волині мають бути впевнені, що там робиться все як слід, використовуються всі можливості і засоби по максимуму. Тим більше у нас у військовій адміністрації всі зі сходу - довіри нема.
Кіркоров Показати IP 28 Березня 2024 17:03
Погуляйка тільки такі уроди й оточують. Як не гупало то романюк
Офіцер Показати IP 28 Березня 2024 18:42
Кадри, яких під час війни призначають на такі посади в ОВА. повинні в обов'язковому порядку мати військову освіту і відповідну військову облікову спеціальність ! А для таких спеціалістів як Шкітер - повістку і у медсанчастину на передову !
А Показати IP 28 Березня 2024 19:29
Чому наступник Гупала має бути "гіршим" за нього. Прийде принциповіший, чесніший - команда розпадеться. Як в ОПУ на це відреагують?
Василь Показати IP 28 Березня 2024 19:30
В заступниках погуляйка завжди сиділа одна мерзота. Якщо не донецькі шахраї, то місцеві. І це все сходило і сходить з рук. В інших областях вже поміняли голів по десятому колу, а тут одне сидить кілком вже пять років.
Au Показати IP 28 Березня 2024 20:03
Токсична кінчена тварюка.
Читач Показати IP 28 Березня 2024 20:40
Кандидатура явно відстойна. А що з цього приводу думає голова обласної ради та інші обласні депутати?
лучанка Показати IP 29 Березня 2024 11:48
Чому так сладається , що заступники , як не корупціонери та розпилювачі гумдопомоги то явні колаборанти , або політичні повії ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus