USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.00
  • PLN 9.80 9.93

У кількох штатах США пронеслися руйнівні торнадо, є поранені

27 Квітня 2024 14:07
Руйнівні торнадо охопили частини східної Небраски, Айови та Техасу у п’ятницю, коли в центральній частині США вирувала багатоденна сильна гроза, унаслідок негоди були поранені щонайменше троє людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Станом на 21:30 п’ятниці Національна служба погоди отримала щонайменше 60 повідомлень про торнадо у п’яти штатах.

Окрім попереджень про торнадо, у п’ятницю надійшло 19 повідомлень про руйнівний вітер та 45 повідомлень про випадіння граду.

Губернатор штату Айова Кім Рейнольдс вчора оголосив стихійне лихо для округу Поттаваттамі через негоду. Губернатор-республіканець сказав, що оголошення було спрямоване на підтримку зусиль з відновлення після шторму в місті Мінден.

Читати ще: Небезпечна для здоров'я спека посилюється в Європі, – вчені

У п’ятницю торнадо також охопив околиці міста Лінкольн, штат Небраска, зриваючи дахи з будинків.

Декілька вагонів поїзда зійшли з рейок біля Вейверлі, штат Небраска після того, як на потяг налетів торнадо.

Очікується, що серйозні шторми триватимуть до неділі, але найнебезпечнішим днем може бути субота, коли загроза пошириться від Мічигану до Техасу, включаючи міста Оклахома-Сіті, Канзас-Сіті, Даллас, Мілуокі, Чикаго та Остін. Зазначається, що шторми можуть принести руйнівні пориви вітру, град розміром з бейсбольний м’яч та сильні торнадо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus