USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Ще нічого не пропонує?» Волинський майор, якого затримували на хабарі, відбувся штрафом

27 Березня 2024 19:43
Загрожувало ув’язнення, а відбувся штрафом. Волинського експоліцейського довго обвинувачували в хабарництві. Керівника відділу слідчого управління волинської поліції, майора Юрія Клока спіймали на гарячому у 2020 році.

Його звинуватили у вимаганні 6000 доларів за закриття кримінального провадження, яке стосувалося викрадення машини. Затримали майора з 3000 доларами, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Невдовзі Юрій Клок звільнився з лав поліції. Мовляв, не через корупційний скандал, а через хворобу. Він ризикував сісти за ґрати на строк від п’яти до десяти років, а відбувся штрафом у розмірі 25 500 гривень. Таке покарання призначив суддя Луцького міськрайонного суду Анатолій Марчук.

Нині колишній правоохоронець – в апеляційному суді.

У суді першої інстанції заявник свідчив, що Юрій Клок вимагав у нього гроші, тому чоловік заявив на нього в поліцію. Цікаво, що у вироку вказано, що сам заявник раніше був судимий за умисне вбивство і пропозицію хабара.

Нібито Юрій Клок вимагав гроші за закриття кримінального провадження у справі незаконного заволодіння транспортним засобом. Правоохоронець забажав 6000 доларів.

Сам Юрій Клок коментувати справу відмовився. Мовляв, під час тих подій був на лікарняному, взагалі планував звільнятися з лав поліції та займатися адвокатською діяльністю.

Майор розповідав у суді, що заявник просив вплинути на слідчого з його відділу, обіцяв віддячити матеріально.

«Показав, що визнає свою винуватість у тому, що одержав неправомірну вигоду для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. При цьому особисто він не міг вчинити будь-яких дій чи прийняти будь-яке рішення щодо кримінального провадження, яке перебувало в його відділі, оскільки перебував на лікарняному і ніяких слідчих або процесуальних дій у цьому кримінальному провадженні він не приймав і не міг приймати ні як слідчий, ні як начальник слідчого відділу. У вчиненому щиро розкаявся. Висловив думку про те, що в такій ситуації мало місце підбурювання», – вказано в ухвалі суду.
Колишні колеги Юрія Клока зазначили, що він жодним чином не впливав на хід розслідування, а сторона захисту надала голосове повідомлення, яке нібито було між заявником і оперативним працівником уже після затримання майора.

«Повідомлення наступного змісту: «А що це він тобі ще нічого не пропонує, щоб його випустили? Бери своїх 15, а моїх 10 і випускай його». Що, очевидно, може дискредитувати і заявника, і оперативного працівника внутрішньої безпеки», – зазначено в ухвалі суду.

Дослідивши докази, суддя вирішив перекваліфікувати справу. Мовляв, було не вимагання хабара, а зловживання впливом.

Чи справді експравоохоронця підбурювали, вирішить апеляційний суд. Нещодавнє засідання призупинили через технічні проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олксандр Показати IP 28 Березня 2024 06:18
А хтось іншого щось очікував.Чим більше бери хабари,щоб потім було чим заплатить штраф..Грицая теж вже більше року карають..Пропаща Україна в цій корупції...Зато гасла символічно звучать:Слава Україні..Подивишся на цю стстему,давно потрібно кричать:Ганьба Україні!!!
скептик Показати IP 28 Березня 2024 10:52
а в апеляційному суді є суддя клок. родич ?
Слідчий Показати IP 29 Березня 2024 06:02
Слава суддям, тепер мент-адвокат зможе офіційно впливати та допомагати,за грошикі.Свою справу вирішив і іншим допоможе
Платон Показати IP 29 Березня 2024 15:11
Не ту країну назвали Гондурас! Мусарня, фулі.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus