USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

Наступом на Харківщині Росія намагається відволікти ЗСУ, – британська розвідка

14 Травня 2024 14:28
Наступом на Харківщині Росія намагається відволікти українські сили від інших ділянок фронту.

Про це, як передає Радіо Свобода, заявляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

«Відкриваючи додаткову вісь нападу, Росія майже напевно намагається відволікти українські ресурси від інших ділянок фронту і створити загрозу Харкову, другому за величиною місту України. Малоймовірно, що Росія накопичила достатню бойову міць, щоб захопити місто, не залучаючи додаткові сили в цей район», – йдеться у повідомленні британської розвідки.

Там зазначають, що прикордонне місто Вовчанськ майже напевно є «найближчою ціллю Росії» і наразі російські та українські війська ведуть за нього боротьбу.

Читати ще: Луцька громада передала допомогу військовим, які захищають Харківський напрямок

У вечірньому зведенні 13 травня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на Харківському напрямку українські військові потіснили противника та проводять «заходи зачистки» на північній околиці населеного пункту Вовчанськ, розпочалось бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця. За даними місцевої влади, російські війська у Харківській області «атакують невеликими групами по нових напрямках, намагаючись розтягнути оборону ЗСУ».

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявив, що на кордоні з Харківською областю Росія зосередила близько 50 тисяч солдатів, у наступі наразі беруть участь понад 30 тисяч російських солдатів. Але, за його словами, загрози штурму міста Харкова поки немає.

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 14 Травня 2024 17:22
Вiрте британским вченим ,не "вiдволiкайтесь", нехай атакують.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus