USD 40.72 41.10
  • USD 40.72 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45
Економіка

Аномальна погода і війна підірвали майбутній врожай. Що кажуть волинські фермери?

Фермери переймаються через цьогорічний урожай зернових та олійних культур в Україні. Яким він буде? Прогнозувати не беруться, адже після заморозків у травні частина пшениці випустила порожнє колосся, а ріпак подекуди вимерз. Як перепади погоди та зміна клімату через воєнні дії вплинули на врожай?

Сьогодні 19:43

Швеція виділила €56,6 млн на допомогу українській енергетиці

Уряд Швеції виділяє новий енергетичний пакет для України вартістю 650 мільйонів шведських крон (€56,6 мільйона). Ці кошти допоможуть забезпечити світлом школи, лікарні, транспорт, водопостачання та бізнес.

Сьогодні 15:35

Відбувся перший семінар від компанії АБМ спільно з USAID АГРО

24 травня 2024 року компанія «АБМ-Трейд» провела навчальний семінар «Контроль якості зернових та бобових культур». Метою заходу стало обговорення важливості контролю якості зернових та бобових культур, оскільки це питання залишається надзвичайно актуальним у наш час.

Сьогодні 13:06

На Волині спрощенці додали місцевим бюджетам пів мільярда гривень

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб – підприємців до бюджетів громад – 410,1 мільйона гривень. Юридичні особи – спрощенці сплатили 95,3 мільйона гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 34,3 мільйона гривень єдиного податку.

Сьогодні 06:39

У Telegram з'явився ШІ-помічник від Microsoft

Корпорація Microsoft додала свій чат-бот Copilot на основі штучного інтелекту у месенджер Telegram. Він даватиме відповіді на різні теми живою мовою: від порад щодо подорожей до створення персоналізованих плейлістів.

27 Травня 2024 23:42

На темному боці онлайну: як захистити молодь від цифрового насильства

Покоління Альфа, що починає гортати TikTok ще з дитячого садочка, – це не просто популярний образ, а фактична реальність сучасного світу. За даними дослідження ГО «#stop_sexтинг» 84% українських дітей починають користуватись інтернетом у віці 5-11 років.

27 Травня 2024 23:05

У Луцьку з замовників будівництва хочуть стягнути понад сім мільйонів гривень пайової участі

Прокурори Луцької окружної прокуратури звернулися до Господарського суду Волинської області із позовами до трьох замовників будівництва, аби стягнути до бюджету громади 7,1 млн грн безпідставно збережених коштів пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту.

27 Травня 2024 15:45

Еквайринг в Україні: що потрібно знати перед підписанням договору

Еквайринг в Україні – важлива складова для будь-якого бізнесу, який хоче приймати платежі через картки або електронні гаманці. Одним з провідних банків, який пропонує різноманітні еквайрингові послуги, які можуть допомогти вашому бізнесу зростати, є Райффайзен Банк.

27 Травня 2024 14:28

iPad з підтримкою LTE: чи варто його купувати?

Apple регулярно оновлює модельний ряд своїх планшетів iPad. Так, нещодавно відбулася презентація нових поколінь iPad Air на базі процесора Apple M2, а також iPad Pro з OLED екраном та чипом Apple M4. Покупцю є з чого вибрати, адже ціновий діапазон досить широкий від 11 до 140 тисяч гривень.

27 Травня 2024 12:00

Приміщення та обладнання волинського лісгоспу продають за майже шість мільйонів

У селі Дубечне Ковельського району продають комплекс будівель з обладнанням для обробки деревини. Майно перебуває на балансі філії «Ковельське лісове господарство» ДП «Ліси України».

27 Травня 2024 07:45

Кому в Україні перерахують пенсії з 1 червня

Перерахунок проведуть заднім числом та лише тій категорії пенсіонерам, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку та хто одержує пенсію у розмірі 5842 грн.

25 Травня 2024 19:22

Строк оформлення невитребуваних паїв продовжено до 2028 року

Станом на сьогодні, значна кількість власників ділянок не змогли скористатись правом оформлення невитребуваних паїв через повномасштабне вторгнення. З огляду на це, для забезпечення конституційних прав власників паїв, строк оформлення таких земельних ділянок відтерміновано до 1 січня 2028 року.

24 Травня 2024 20:01

Що треба зробити, щоб видалити акаунт у Telegram

Сьогодні Telegram є одним із найпопулярніших месенджерів. Він простий та зручний у користуванні. В Телеграмі можна не лише листуватися з друзями, колегами, а й читати новини, переглядати відео й дізнаватися багато цікавої інформації. Але часом контенту стає занадто багато, і тоді з’являються питання: як видалити акаунт Телеграм та чи можна його відновити? Нижче коротко описано про видалення, а також про можливість відновити та зберегти файли, які були в листуваннях.

24 Травня 2024 09:15

У Волиньраді порушили питання несправедливих виплат для сімей загиблих воїнів

Попри те, що російсько-українська війна триває з 2014 року, наявні суттєві розбіжності в фінансовій підтримці родин загиблих у період АТО/ООС і сімей загиблих від початку масштабного вторгнення.

23 Травня 2024 21:25

Під житло для переселенців хочуть відремонтувати гуртожиток коледжу у Володимирі

П’ятиповерховий гуртожиток агротехнічного коледжу у Володимирі мають намір відремонтувати та пристосувати під житло для внутрішньо переміщених людей.

23 Травня 2024 18:56

Як правильно встановити Google Pay

У світі, де інновації в галузі технологій безперервно продовжують розвиватися, ми стаємо свідками появи нових сервісів, які спрощують наше життя. Одним із таких інноваційних рішень є Google Pay – це не просто метод оплати за товари та послуги, але й комплексна платіжна система.

23 Травня 2024 13:34

Два комунальних приміщення в Луцьку підпали під приватизацію

До розташованих на території Волинської області об’єктів, які підлягають приватизації, внесли два приміщення. Вони перебувають у комунальній власності Волинської обласної ради і розміщені в Луцьку.

23 Травня 2024 13:00

Українці у Польщі намагаються реєструвати бізнес, який потребує найменше витрат

Якщо українці винаймають персонал, то, зазвичай, працевлаштовують своїх співвітчизників. У тому числі й з міркувань економії.

23 Травня 2024 06:41

Система Orphus