USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Історичну будівлю в Луцьку хочуть реконструювати під школу

27 Березня 2024 11:43
Будівлю в історичній частині міста, де свого часу діяла Луцька українська гімназія, планують реконструювати під школу.

Про це стало відомо 27 березня на пленарному засіданні 57-ї сесії Луцької міської ради.

Депутати розглянули питання про затвердження громадянці Шайко В. М. проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку (03.10) на вулиці Святогірській, 10/1 у Луцьку, а також про затвердження громадянину Феоктістову І. В. проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та зміну її цільового призначення для будівництва та обслуговування адміністративних будинків, офісних будівель компаній, які займаються підприємницькою діяльністю, пов’язаною з отриманням прибутку (03.10) на вулиці Святогірській, 14 у Луцьку.

Як розповів підприємець Станіслав Шайко, колишня будівля гімназії перебувала в аварійному стані, а стіни були вражені грибком. Вона не має статусу пам'ятки та перебуває у приватній власності. Ще у 2021 році він заявляв, що збирається відновити будівлю.
Там із 1931 року до 1939 року діяла Луцька українська гімназія. Відомо, що в тому осередку освіти та культури Волині свого часу викладав Модест Левицький.

«Я обіцяю, що це буде школа. Це далеко не бізнесовий проєкт. Ми обговорювали з міським головою, що, оскільки з території відкривається вид на Старе місто, там можна додатково облаштувати майданчик, який буде доступний туристам», – сказав Станіслав Шайко.
Читати ще: Колишню Луцьку українську гімназію визнають культурною спадщиною: чи зупинить це руйнування

Мер Ігор Поліщук зауважив, що підтримує це питання. Він розповів, що ще раніше доручив департаменту ЖКГ розробити проєкт для ремонту дороги на вулиці Святогірській.

Як зауважив депутат Андрій Разумовський, доцільно, щоб власник земельних ділянок спершу клопотався би про зміну цільового призначення землі для будівництва навчального закладу.

Депутати підтримали один із проєктів рішень – той, що стосувався ділянки на вулиці Святогірській, 14.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вася Показати IP 27 Березня 2024 23:42
Буде черговий кабак, а школа там хіба відкриється для інфоциган)
Хоть шось до Вася Показати IP 28 Березня 2024 22:44
Як би там не було, але з старим фондом щось треба вирішувати. Це болячка для всіх старих міст. Хто бачив в яких умовах живуть люди в таких старих будинках мене зрозуміють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus