USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

У Луцьку відбувся з’їзд «Шкіл миру»

27 Квітня 2024 20:51
26 та 27 квітня у Луцьку проходив з’їзд «Шкіл миру» – зустріч учасників загальноукраїнського проєкту «Школа миру», який реалізовує громадська організація «Поруч».

Метою проєкту є розширення можливостей молоді для забезпечення соціального примирення через взаєморозуміння та ненасильницьке спілкування, а також інтеграція в життя громади і розвиток демократичних цінностей, інформують у міськраді.

Реалізація проєкту розпочалася ще у довоєнний період. За цей час у різних регіонах України було створено двадцять «Шкіл миру». Серед них – у Луцькому ліцеї № 4 імені Модеста Левицького.

Активна участь учнів та вчителів навчального закладу вивела ліцей на лідерські позиції у проєкті. Завдяки цьому Луцьк було обрано місцем для проведення чергового з’їзду.

Читати ще: У Луцькій громаді майже 2000 людей вийшли на екологічну толоку «Час (на) дії»

Як зазначила керівниця ВГО «Поруч» Марія Тищенко, «Школи миру» прибули до Луцька, щоб не тільки обмінятися досвідом і побачити фізичні простори, але й отримати знання про історію Волинського краю.
У з’їзді взяли участь делегації з Луганщини, Донеччини, Хмельниччини, Черкащини та Херсонщини. 26 квітня вони працювали на тренінгах, а сьогодні побували у музейному просторі «Окольний замок». Там з ними зустрілася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

«Дякую всім, хто дотичний до організації роботи проєкту «Школа миру», – зазначила вона. – Після повномасштабного вторгнення слово «мир» стало для нас дуже актуальним. І ще більш актуальною стала діяльність «Шкіл миру», які виховують у дітях толерантність і бажання нести мир у всі куточки світу».

Ірина Чебелюк також наголосила, що багато військовослужбовців з числа жителів Луцької громади відстоюють територіальну цілісність України на різних фронтах. «Тому ми твердо віримо, що час перемоги настане, і буде відбудоване все те, що ворог посмів знищити», – сказала вона.
У «Окольному замку» для учасників «Шкіл миру» відбулася екскурсія Луцькими підземеллями та було презентовано проєкт «Зміцнення громадянського суспільства в країнах Східного партнерства».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus