USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Я все життя був віруючою людиною»: за ухилення від мобілізації судять «Свідка Єгови» з Волині

29 Квітня 2024 07:14
За ухилення від мобілізації судили «Свідка Єгови». Місцевий суд вирішив посадити волинянина за ґрати на три роки. За словами чоловіка, він відмовився брати повістку через релігійні переконання. Тепер намагається оскаржити вирок.

Леонід працює водієм. Він батько трьох дітей, двоє з них неповнолітні. Чоловік із села Древині колишнього Іваничівського району. Є прихожанином організації «Свідки Єгови». Як зазначив, майже 30 років тому його вже судили за відмову від проходження військової служби, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я все життя був віруючою людиною. Я за це вже раз сидів в тюрмі в 1996 році. Мені на підприємстві сказали прийти у військкомат для уточнення даних. Мені сказали у військкоматі: щоб уточнити дані, треба пройти комісію, щоб у військовому квитку був номер», – розповів Леонід.

Коли він пройшов військово-лікарську комісію, йому вручили бойову повістку.

«Я їм кажу, що не піду в армію. Бо я вже навіть відбував покарання за це. Ось кримінальне провадження. Є «Свідки Єгови» нереєстровані в Україні, а є реєстровані. Я – в тих, що незареєстровані в Україні. Офіційно організація незареєстрована в Україні», – сказав Леонід.

«Судячи з канонів, які проповідують постулати віри організації «Свідки Єгови», він не має право брати до рук зброї, а тому він відмовляється від виконання призиву на військову службу по мобілізації», – вказано в матеріалах справи.

Чоловіку пропонували можливість проходження альтернативної служби, йдеться у вироку, проте Леонід відмовився.
Читати ще: «Посаджу картоплю – і у військкомат». Волинянин, якому присудили три роки тюрми як ухилянту, подав апеляцію

Павлівська громада, де живе чоловік, повідомила: «На території є 30 релігійних установ та організацій, відповідно до паспорта громади. Згідно з інформацією, отриманою від керівників релігійних організацій, житель не є прихожанином чи вірянином одних із перерахованих релігійних установ. Відповідно до відповіді релігійної організації «Релігійний Центр Свідків Єгови в Україні» (м. Львів), ОСОБА_4 не належить до релігійного об’єднання».

За місцем проживання і роботи Леоніда характеризують позитивно. Свою вину в місцевому суді він не визнав. Суддя вирішив покарати чоловіка трьома роками ув’язнення.

Засідання в апеляційному суді через хворобу адвоката перенесли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ГIсть Показати IP 29 Квітня 2024 08:16
Хто кому об’явив вIй ну I Коли ?
Правда Показати IP 29 Квітня 2024 09:02
Альтернативна служба,тим паче водій.Чи краще у вязницю,вибір є.
думка до Правда Показати IP 29 Квітня 2024 11:45
Такий він віруючий, що йому тюрма краще, ніж альтернативна служба.
Артемій Череп-Спірід Показати IP 29 Квітня 2024 09:51
Ну не хоче Людина вбивати..
Офіцер Показати IP 29 Квітня 2024 09:57
"Судячи з канонів, які проповідують постулати організації "Свідки Єгови" він не має право брати до рук зброї" - покажіть, де це написано ! А у найвищому Законі України в Конституції України чітко і конкретно сказано, що захищати Батьківщину то є священний обов'язок громадянина. То що, він хіба не громадянин України ? Прихожани різних конфесій мужньо і самовіддано боронять Україну від ворога ! А такі як він - то омела на дереві. Такі тільки путіну і потрібні . Суд прийняв правильне рішення !
кінь в пальто до Офіцер Показати IP 29 Квітня 2024 10:52
скажи це найголовнішому 4-разовому ухилянту
Лучанин до Офіцер Показати IP 29 Квітня 2024 11:37
Може ті "свідки" і дивні на перший погляд, але це єдина організація, яка реально не підтримує ніякі збройні конфлікти, навіть, Гітлер не зміг їх заставити брати зброю до рук, в той час як різного роду "правильні" християни не цураються один одному віку вкорочувати.
Дог до Офіцер Показати IP 29 Квітня 2024 12:22
Ти г*дон,в констиитуції ще пише що ЛЮДИНА-НАЙВИЩА ЦІННІСТЬ В ДЕРЖАВІ!!!!А НЕ ЗЕМЛЯ ЗА ЯКУ ЛЮДЕЙ ДОХНУТИ ЗАСТАВЛЯЮТЬ!І в нас ніякої НАШОЇ землі немає!!!є земля Дудки,Кернела,Ахметова!
До Дог Показати IP 29 Квітня 2024 16:43
Дійсно, що людина найвища цінність. А ти то тут при чому ? Бо після того шо ти кажеш, що ти робиш, як ти живеш і що ти сповідуєш - тебе до тої категорії віднести однозначно не можна !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus