USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Не поїхав у медзаклад на огляд через погане самопочуття: у Луцьку за водіння під кайфом судили водія Mitsubishi

27 Квітня 2024 17:00
Сів за кермом у стані наркотичного сп’яніння – отримав покарання у виді штрафу та позбавлення прав. У Луцьку судили водія, який відмовився їхати у медичний заклад для огляду, пославшись на погане самопочуття.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

Як ідеться в матеріалах справи, правопорушення сталося торік 12 грудня за п’ять хвилин до опівночі. Водія Mitsubishi Руслана Є. зупинили на проспекті Відродження, 14. У нього були ознаки наркотичного сп’яніння (порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагували на світло), але від огляду він відмовився. Його відмову кваліфікували за статтею 130 КУпАП.

В судовому засіданні Руслан Є. не визнав вину. Водій розповів, що у вечір 12 грудня через погане самопочуття звернувся до закладу охорони здоров`я за наданням йому медичної допомоги. Після цього він поїхав додому на своєму автомобілі. Коли він паркував авто, до нього підійшли працівники поліції та під час спілкування повідомили про наявність в нього ознак наркотичного сп`яніння. Руслану Є. було запропоновано пройти огляд в закладі охорони здоров`я. З його слів, він не відмовлявся від огляду, але через погане самопочуття у медичний заклад все ж не поїхав.

Читати ще: У Луцьку вночі водій Volkswagen їздив під наркотиками: його адвокат на суді заперечував вину

Своєю чергою його захисник Раулець М.М. просила закрити провадження відносно свого підзахисного через відсутність в його діях складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Адвокат висловила переконання, що у працівників поліції не було жодних правових підстав для пред`явлення Руслану Є. вимоги про проходження огляду на стан наркотичного сп`яніння, а відтак й для складання щодо нього адміністративних матеріалів.

Однак суд ці доводи відкинув. На переконання Феміди, докази, серед яких відеозапис події, підтверджували вину водія. На відеозаписі зафіксовано, що Руслан Є. дійсно відмовився від огляду, мотивуючи це поганим самопочуттям. Разом з тим поліцейський повідомив суду, що в авто правопорушника було виявлено прилад для куріння канабісу.

Зрештою Руслан Є. отримав покарання у виді 17 тисяч гривень штрафу з позбавленням права керувати транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus