USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00
Новини

СБУ запобігла терактам, які РФ планувала в Києві на 9 травня

СБУ спрацювала на випередження, виконавців теракту затримано на гарячому. Також зібрано доказову базу, яка беззаперечно підтверджує російський слід.

Сьогодні 11:28

У Провідну неділю в Луцьку збільшать кількість громадського транспорту для доїзду на кладовища

12 травня у зв’язку зі щорічним збільшенням пасажиропотоку в Провідну неділю, особливо до міського кладовища, що у селі Гаразджа, КП «Луцьке підприємство електротранспорту» залучає до перевезень вісім тролейбусів за маршрутом №10 «Захисників України – с. Гаразджа (кладовище)».

Сьогодні 10:59

⚡️Наш Telegram-канал. Оперативні новини з Волині, України і світу⚡️

Підписуйтесь на наш Telegram-канал. Оперативно і достовірно про події Волині, України і світу.

Сьогодні 10:55

У Польщі стало менше українських біженців, – посол

У Польщі нині проживає багато громадян України, які офіційно працюють та сплачують податки до бюджету.

Сьогодні 10:31

На Волині тракторист протаранив три авто, а потім втік. За це він відбувся штрафом

ДТП сталася 27 лютого у місті Устилуг на вулиці Левінцова. Волинянин за кермом трактора John Deere, не врахувавши бокового інтервалу, скоїв наїзд на автівки Mercedes-Benz Sprinter, Volkswagen Passat B6 та Skoda Octavia.

Сьогодні 10:03

«З пенсії спершу доначу на дрони, а вже потім купую ліки»: Буданов особисто відзначив 81-річну лучанку, яка допомагає топити кораблі РФ

Привітати жінку та подякувати за допомогу війську до Луцька приїхав речник ГУР Андрій Юсов, який передав відзнаку від Кирила Буданова та його особисте відеозвернення до лучанки.

Сьогодні 09:34

Держдеп США схвалив терміновий продаж Україні трьох HIMARS

Україна попросила придбати три ракетні системи, які будуть профінансовані урядом Німеччини.

Сьогодні 09:05

Наступ РФ на Харківщині: в ISW розкрили стратегічну мету окупантів

Нема достатньо доказів, що Росіяни пішли в наступ з метою захоплення Харкова.

Сьогодні 08:36

«У мене проблеми – допоможи їх вирішити». Волинського майора, якого затримали з $3000 хабара, оштрафували

Експравоохоронця Юрія Клока обвинуватили в хабарництві та судили. За версією слідства, він вимагав гроші за закриття провадження щодо крадіжки автомобіля. Правоохоронець своєї вини не визнав. Сказав, що його підбурювали до одержання грошей. Згодом звинувачення в неправомірній вигоді перекваліфікували у зловживання впливом.

Сьогодні 08:07

Білорусь будує сховища для російської ядерної зброї за 193 кілометри від кордону з Україною, – NYT

Ядерні боєголовки зазвичай зберігаються поблизу військових баз із можливістю доставки зброї. Ймовірне ядерне сховище розташоване у тому ж місті, що й білоруські ракети «Іскандер», які можуть використовуватися для запуску ядерних або звичайних боєголовок. Росія поставила «Іскандери» Білорусі у 2022 році.

Сьогодні 07:41

На Волині – позитивна динаміка надходжень до держбюджету

Платники податків Волині впродовж січня-квітня 2024 року спрямували до загального фонду держбюджету 2 мільярди 585 мільйонів гривень платежів, які адмініструє Головне управління ДПС у Волинській області. Це на 21,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Сьогодні 07:18

Як пацієнту подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій

Найбільша частка скарг на Волині – через відмову в наданні послуг, передбачених Програмою медичних гарантій (29,4%), а також вимагання коштів за надання послуг, витратних матеріалів та лікарських засобів (23,5%). Такі випадки є неправомірними, адже вартість медичних послуг закладам із договором сплачує НСЗУ.

Сьогодні 06:44

За час війни кордон Румунії нелегально перейшли 11 тисяч українських чоловіків

У період із січня по квітень 2024 року було зафіксовано 1218 випадків незаконного перетину державного кордону з боку України, у яких загалом фігурували 2373 громадянина України. Після виявлення румунськими силовиками усі вони звернулися за тимчасовим захистом.

Сьогодні 06:15

Вчені розкрили причину глухоти Бетховена

Дослідники вивчили проби волосся Бетховена й отримали нові важливі відомості про здоров’я і життя великого композитора.

Сьогодні 00:36

Користувачі TikTok більше схильні до азартних ігор, – вчені

Дослідження показало, що користувачі TikTok мають вищий ризик схильності до азартних ігор, ніж ті, хто зловживає алкоголем.

Сьогодні 00:17

11 травня: свята, події, факти. Міжнародний день вітряка та День потяга

Сьогодні відзначають Всесвітній день птахів, що мігрують, Всесвітній день справедливої торгівлі, День кореневого каналу, День пам’яті Боба Марлі, День потяга, Міжнародний день вітряка, Всесвітній день обізнаності про его.

Сьогодні 00:00

59% українців вважають демократичну систему для країни важливішою, ніж сильного лідера

Більшість українців – 57% – вважають, що Україна є скоріше або повністю є демократичною (з них 34% вважають, що майже або повністю, а 23% вважають скоріше демократичною).

10 Травня 2024 23:43

У Шацьку під час ярмарку зібрали 100 тисяч гривень на ЗСУ

Покупцям пропонували різноманітну випічку, оригінальні десерти, місцеві смаколики – пончики, запашний домашній хліб, піцу, солодкі напої, мариновані гриби, мед. Також був великий вибір рослин, саджанців, зокрема від Шацького лісового коледжу, квіти і навіть розсада.

10 Травня 2024 23:25

Система Orphus