USD 40.00 40.60
  • USD 40.00 40.60
  • EUR 40.30 40.70
  • PLN 10.00 10.25
Микола Нікітюк: Механізм контролю

Багато скарг сьогодні має суспільстві до  роботи міліції. Коли я розпочав свою роботу в депутатській комісії Луцької міської ради з законності, прав людини, депутатській етиці та регламенту, то мав спілкування з міліцейськими чинами МВ  УМВС та УМВС  України, які знаходилися на полковничих посадах і мали намір стати полковниками МВС України. Мене цікавило одне питання: чи знають ці поважні персони -  Хто контролює міліцію?
Коли я почув їх відповідь про те, що міліцію контролює прокуратура, то повірте не став це питання задавати начальнику УМВС України  пану.Швидкому . Звертався з цим питанням і до «крутих адвокатів», але відповідь аналогічна.
Чи не тому громадяни не знають про механізм контролю за роботою міліції, якщо  самі  «фахівці» від МВС України не знають статті 26  Закону України «Про міліцію»(яка передбачає контроль за роботою), а чомусь путають з статтею 27 цього ж закону, яка передбачає нагляд прокуратурою  за дотриманням законності  в роботі міліції.
Контроль і нагляд – це різні речі. Контроль біль широке поняття ніж нагляд. На кожне звернення громадян з скаргами на роботу міліції до міської ради повинна бути реакція. Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування  в Україні» міські ради мають право порушувати перед відповідними органами вищого рівня питання про звільнення  з посади керівників  органів внутрішніх справ у разі визнання їх діяльності незадовільною.
Чому громадяни не звертаються до рад з скаргами на роботу міліції? Депутати і особливо ті, що ведуть бізнес, являються керівниками  комунальних і державних структур  не зацікавлені в реалізації цього права в інтересах виборців,  права людей та закону, на такі звернення дають формальні відписки, на виступи преси не реагують. Люди переконавшись в неспроможності вирішити їх проблеми і не звертаються.
Виборці повинні пред’являти депутатам вимоги, на які вони повинні реагувати. Якщо реагують незадовільно, то повинна бути така ж і оцінка їхньої роботи.
Тасування кадрів в міліції, які починаються після виборів ведуть до непрофесіоналізму МВС, а то і до появи в лавах  міліції кримінальних злочиців. Справа О. Маснева.
21 березня 2010 р.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Недоторканність депутатів Верховної ради України – одна із головних причин кризи українського політикуму і влади. Ця пільга поставила народних депутатів…
                                                  В зв’язку з тим, що при керівництві нашим містом видатним  управлінцем        минулого    століття  КАФ  продавалося  і розбазарювалося  все,…
На сьогодні ми констатуємо, що економіка, фінанси в державі перейшли в приватні руки і в багатьох випадках  не представників корінної…
Коментарів: 2
Мім Показати IP 22 Березня 2010 13:12
Куди поділи головного блогера області Загреву-загребущого?
тигрюля Показати IP 23 Березня 2010 08:44
Нікітюк прибрав би краще самочинно встановлений гараж, дозвіл на "узаконення" якого Б.П.Шиба не підписує, а тоді розбирався б з іншими порушниками. А чи сам Нікітюк розглядає звернення громадян по суті у відповідності до чинного законодавства? А чи знає взагалі вчитель історії Нікітюк , що таке "система права"??? Так він же писати грматно не вміє!!! Правозахисник він чи правопорушник ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus