USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Дуб під виглядом сосни: як на Волині проводять електронний облік деревини
За ініціативою новопризначеного прокурора Волинської області, виконуючи вказівку Генпрокурора Ю.В. Луценка, 9 і 10 серпня група силовиків (СБУ, покуратура та УЗЕ обласної поліції) провела перевірки на нижніх складах лісгоспів Волинського обласного УЛМГ.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив читач.

Відтак, під час перевірки вдалося встановити, що електронний облік, про який так довго ведеться мова в лісовій системі - фікція, ніхто ним серйозно не займається, на колодах дуба діаметром 50см,згідно з інформацією , яку містить чіп, має бути сосна діаметром 18 сантиметрів.

Окрім того, в Любомльському лісгоспі, виявили близько 100 кубів необлікованих запасів сортиментів різних пород деревини. Інформація щодо перевірки верхніх складів (в лісництвах та на ділянках) підтверджує таку ж тенденцію - чіпи використовуються тисячами, але це чистої води окозамилювання - для організації достовірного обліку бракує спеціалістів, обладнання (КПК- кишенькових персональних комп'ютерів ) та бажання, оскільки це невигідно самим лісникам.

Верхи системи вже давно сповіщають про впровадження ЕОД, а наразі все зводиться до того,щоб в угоду певним підприємницьким структурам, наближеним до лісового агентства, справно закупляти і списувати бирки, ціни на які ростуть - вже анонсують їх подорожчення до 1,70 гривень за штуку.

Щодо перевірки ділянок, то цю процедуру формально можуть провести спеціалісти екологічної інспекції, але в силу їхньої малочисельності та інших причин суб'єктивного характеру (був проект на рівні Кабміну про ліквідацію цієї структури), це питання поки аналізується.

Ось цей магазин з бирками лісівники забули на ділянці, звідки вже попередньо вивезли усю деревину. Проте, згідно звіту, ці бирки вже використані для ЕОД (електронного обліку деревини).
Коментарів: 2
Спостерігач Показати IP 12 Серпня 2016 12:29
Як на телеканалі Діскавері про рибалку - "зловили, сфотографували і відпустили". Тільки тут є ще один момент - ціна даних фотографій для їх учасників.
555 Показати IP 21 Серпня 2016 10:53
я такі регулярно нахожу на місцях погрузок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus