USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20
Світ вражає: В Асуані знайшли уламки гігантської статуї Рамзеса II
Знахідка проливає світло на культову історію храму Ком-Омбо.

Під час робіт з відведення ґрунтових вод у храмі Ком-Омбо в Асуані група єгипетських археологів виявила уламки гігантсткой статуї фараона Рамзеса II. Голова фараона була увінчана білою короною Верхнього Єгипту, а сам правитель зображений в позі Осіріса - зі схрещеними руками на грудях і анхом (символом вічного життя) в долонях.

До цієї знахідки вчені сумнівалися, що храм Ком-Омбо, відомий як храм подвійного культу, використовувався в імперський період. Святилище в Ком-Омбо було присвячено двом богам - Себеку з головою крокодила і Гору з головою сокола, передає Вокруг Света.

Археологи планують продовжити розкопки, припускаючи, що незабаром будуть виявлені й в інших частинах 7-метрової (судячи з розмірів надгруддя) статуї.
Рамзес Великий правив з 1279 до н.е. до 1213 до н.е. Він вважається одним із найвпливовіших фараонів Стародавнього Єгипту. Сучасники присвоїли йому титул «Переможець» і обожествили ще за життя, як живе втілення бога Ра-Хорахте.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus