USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Астрономи вперше виявили важливу для життя молекулу вуглецю у космосі

28 Червня 2023 00:49
Міжнародна група астрономів NASA вперше виявила важливу для життя молекулу вуглецю в космосі завдяки телескопу James Webb.

Про це повідомляє CNN.

Сполука, яка називається метиловий катіон (CH3+), була виявлена в протопланетному диску d203-506 у молодій зоряній системі, розташованій на відстані в 1 350 світлових років від Землі в туманності Оріона.

Вуглецеві молекули інтригують вчених, оскільки вони є основою всього життя, яке ми знаємо та розуміємо.

Метиловий катіон вважається ключовим компонентом, який допомагає утворювати складніші молекули на основі вуглецю.

Зазначається, що після утворення CH3+ це призводить до додаткових хімічних реакцій, які дозволяють створювати складніші молекули вуглецю навіть за низьких температур у космосі.

«Ця знахідка не тільки підтверджує неймовірну чутливість James Webb, але й підтверджує постульоване центральне значення CH3+ у міжзоряній хімії», – розповіла співавторка дослідження Марі-Алін Мартен-Друмель, яка працює науковим співробітником Інституту молекулярних наук Орсе при Університеті Париж-Сакле у Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus