USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Безвізові подорожі для українців – відтепер на Панаму. ПЕРЕЛІК КРАЇН

24 Лютого 2013 15:27
Країн, при в`їзді у які, від українців в 2013 році не вимагатимуть заздалегідь оформлених віз, - багато. Перелік таких держав опублікував портал «Третє око».

Так, у Європі це: Чорногорія і Македонія (термін перебування до 90 днів), Албанія, Сербія, Хорватія, Боснія і Герцеговина (до 30 днів), Андорра (до 90 днів), Росія (до 90 днів), Білорусь (90 днів), Молдова (до 90 днів), ТРПК (Турецька Республіка Північного Кіпру) (до 15 днів), Шпіцберген (північна частина королівства Норвегії).

У Азії: Абхазія (до 90 днів), Азербайджан ( до 90 днів), Вірменія (до 90 днів), Бангладеш (до 15 днів), Бруней (до 30 днів), Східний Тимор (до 30 днів з продовженням візи до 90 днів), В’єтнам (оформляєте дозвіл на візу заздалегідь через інтернет і по прильоту платите 30 $ за візу. При собі потрібно мати дві фотографії 4х6), Гонконг (до 14 днів), Грузія (до 90 днів, однак забороняється в’їжджати тим, у кого в паспорті стоїть штамп Абхазії, Південної Осетії чи РФ — на кордоні з цими частково визнаними державами), Ізраїль (до 90 днів. Дитина повинна бути обов’язково вписана в паспорт одного з батьків), Йорданія (до 30 днів), Іран (до 15 днів (50 євро або 75 доларів). Віза оформлюється після прибуття та при наявності зворотного квитка. Для жінок необхідною умовою отримання візи є наявність головної хустки), Казахстан (до 90 днів), Камбоджа (віза в аеропорту після прибуття на 30 днів. Якщо немає при собі фотографій, додатково платите 25 $. При наявності тайської чинної візи строком понад 30 днів оформляти візу не потрібно), Катар (до 14 днів при наявності запрошення з готелю або туристичного ваучера), Киргизія - 90 днів, Китай (в аеропорту Пекіна можна отримати візу по прильоту на 30 днів (100 $), Курдистан (до 60 днів), Ліван (оформлення по прильоту до 3 місяців), Макао (до 30 днів), Малайзія (30-денна безплатна віза на будь-якому прикордонному пункті), Мальдіви (в аеропорту на 30 днів за наявності зворотного квитка), Монголія (до 90 днів), Нагірний Карабах (всі необхідні документи оформляються на кордоні. Але потрібно враховувати, що після отримання їх візи можуть виникнути проблеми із в’їздом в Азербайджан), Непал (віза по прильоту в аеропорту. На 15 днів — 30 $, 30 днів — 40 $, 90 днів — 90 $. При собі мати два фото 4х6), Палестина (не має своєї власної візової політики і на неї поширюються візові правила Ізраїлю), Сирія (до 15 днів за 36 $), Таджикистан (до 90 днів), Таїланд (тільки в аеропорту на 15 днів (25 $), Туреччина (до 30 днів з обмеженням до 90 днів і виїздом з країни кожні півроку), Узбекистан (до 90 днів), Шрі-Ланка (оформлення візи через інтернет, протягом 72 годин отримуєте електронний варіант, роздруківку якого ви повинні пред’явити в аеропорту. Надається дворазова віза на 30 днів (20 $), Південна Корея (до 30 днів для транзиту в США, Канаду, Австралію, Нову Зеландію і Японію та за наявності віз цих країн. 30 днів (якщо вже були в Південній Кореї не менше 4 разів за останні 2 роки, або всього не менше 10 разів). Можна сподіватися на безвізовий в`їзд до 30 днів, але тільки для відвідування острова Чеджудо. В інших випадках необхідно заздалегідь подавати заяву на візу), Південна Осетія (до 90 днів).

У Південній, Центральній і Північній Америці: Антигуа і Барбуда (до 6 місяців за наявності зворотного квитка), Аргентина (до 90 днів), Барбадос (до 28 днів із зворотним квитком і підтвердженням платоспроможності), Беліз (до 30 днів (близько 50 $), оформляється в будь-якому сухопутному прикордонному пункті), Болівія (віза видається після прибуття, необхідна одна фотографія 4х6, сертифікат про щеплення від жовтої лихоманки, зворотний квиток або квиток в третю країну і підтвердження платоспроможності), Бразилія (до 90 днів із зворотним квитком), Гаїті (до 90 днів. Необхідно надати бронь готелю, зворотні квитки і 3 фото 4х6), Гватемала (до 90 днів), Гондурас (до 90 днів з можливістю продовження), Гренада (до 90 днів), Домініка (до 21 дня з зворотним квитком, електронним ваучером або підтвердженням броні від готелю, з підтвердженням платоспроможності), Домініканська республіка (віза на 30 днів (10 $) після прибуття), Куба (30 днів при наявність страховки, зворотного квитка та грошового запасу в розмірі 50 $ в день на людину), Мексика (віза не потрібна, але потрібно попередньо зареєструватися через інтернет), Монтсеррат (оформляєте візу через інтернет, оплачуєте її карткою (50 $) і отримуєте дозвіл, який потрібно роздрукувати і взяти з собою), Нікарагуа (до 90 днів. Після прибуття потрібно придбати туристичну карту (5 $), Панама (з цього року без оформлення будь-яких документів і карток), Парагвай (90 днів), Перу (90 днів із зворотним квитком), Сальвадор ( 90 днів), Сент-Вінсент і Гренадини (30 днів при наявності зворотного квитка), Еквадор (90 днів), Ямайка (30 днів за 20 $ по прибуттю в аеропорт при наявності зворотного квитка, броні в готелі і з підтвердженням платоспроможності).

Африка: Бенін (як правило, туристам, що прибувають без візи в аеропорт Котону або на будь-який з наземних прикордонних переходів, ставиться штамп на дводенне перебування в країні. У разі якщо передбачається провести в Беніні більше часу, необхідно оформити візу в одному з відділень імміграційної поліції, які знаходяться в Котону і Порто-Ново. Віза на перебування до 10 днів коштує 6 тисяч франків КФА ($ 10), на 30 днів з правом багаторазового в’їзду та виїзду — 12 тисяч франків КФА ($ 24), Буркіна-Фасо (30 днів після прибуття (приблизно 57 $), Бурунді (після прибуття заповнюється анкета і здійснюється оплата за візу — 60 $ за кожну тиждень перебування), Гвінея-Бісау (до 90 днів (85 євро), Джібуті (на 10 або 30 днів в аеропорту після прибуття), Єгипет (30 днів за 15 $), Замбія (після прибуття в аеропорту. Одноразова — 50 $, на два в’їзди — 80 $, мультивіза — 160 $), Кабо-Верде (після прибуття в аеропорту на 30 днів (20 євро), Кенія (після прибуття в аеропорту на 90 днів (50 $, зворотний квиток, підтвердження платоспроможності і) або 7-денна за 20 $), Комори (на 45 днів (50 $) в аеропорту), Маврикій (60 днів в аеропорту після прибуття (із зворотним квитком, і запрошенням або ваучером). Можуть змусити заплатити мито в 17 $), Мадагаскар (30 днів безплатно за наявності зворотного квитка. 90-денна в аеропорту після прибуття з наявністю зворотного квитка), Мозамбік (одноразова віза на 30 днів після прибуття за 25 $. Є можливість продовжити до 60 днів), Намібія (90 днів), Свазіленд (30 днів), Сейшельські острови (30 днів із зворотним квитком, заброньованим номером у готелі або ваучером та підтвердженням платоспроможності), Танзанія (віза в аеропорту після прибуття на 90 днів (50 $ з зворотним квитком і підтвердженням платоспроможності), Того (7-денна віза в аеропорту (10 000 франків КФА), Туніс (віза не потрібна, якщо у туриста є ваучер, виданий туроператором, офіційно зареєстрованим в Тунісі, в’їзд і виїзд здійснюється через міжнародні аеропорти країни, а планований термін перебування в країні не перевищує 30 днів), Уганда — в аеропорту (30 $), Центральноафриканська Республіка (якщо тривалість перебування в країні не перевищує семи днів, візу можна оформити після прибуття в міжнародному аеропорту (57 $), Ефіопія (30 денна віза в аеропорту після прибуття — $ 20, 3 місяці — $ 30, 6 місяців — $ 40).

Австралія та Океанія: Вануату (30 днів (з зворотним квитком, заброньованим номером у готелі або туристичним ваучером, і підтвердженням платоспроможності), Ніуе (30 днів), Острови Кука (31 день (з зворотним квитком, заброньованим номером у готелі або ваучером, і підтвердженням платоспроможності), Самоа (до 30 днів (з зворотним квитком і підтвердженням платоспроможності або ваучером), Північні Маріанські острови (без візи до 45 днів за наявності зворотних квитків), Тонга (31-денна туристична віза в аеропорту після прибуття (із зворотним квитком, заброньованим номером у готелі або ваучером), Тувалу (1-місячна туристична віза в аеропорту після прибуття (із зворотним квитком, заброньованим номером у готелі або ваучером, і підтвердженням платоспроможності), Федеративні Штати Мікронезії (30 днів), Фіджі (4 місяці (з зворотним квитком і підтвердженням платоспроможності).

Варто пам`ятати, що у закордонному паспорті перед подорожжю повинно залишатися хоча б 2 чисті сторінки. Виняток становить Бруней — 4 чистих сторінки. У більшості випадків паспорт повинен бути дійсним не менше 3 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
місцевий2 Показати IP 24 Лютого 2013 19:09
заказ 100%
Патріот Показати IP 24 Лютого 2013 20:25
Де ми тільки не були!!!!Ще й в Панамі не будемо!!!
### Показати IP 25 Грудня 2013 14:04
Чому це Росію до Європи приписали? На-уй в Азію! В неї ж Мутний Союз з Азійськими країнами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus