USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Біля берегів Тайваню побачили величезну рибу Судного дня

19 Липня 2023 00:23
Група дайверів помітила біля берегів Тайваню рідкісну величезну рибу, яку вважають рибою Судного дня. Вона є найбільшою з кісткових риб, а її довжина може сягати восьми метрів.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на New York Post, рідкісну ремінь-рибу Рассела, яку ще називають оселедцевим королем, бачили біля узбережжя Жуйфана. Вона була лише два метри завдовжки. Але дайверів здивувало те, що риба перебувала на мілководді.

Люди зазначають, що на її тілі були сліди ран, ймовірно, завданих бразильською акулою.

Зазвичай цей вид можна зустріти лише на глибині від 200 до 975 м. Вочевидь риба помирала, тому й підплила до мілководдя.

Водночас дехто цією подією не так зачарований, як наляканий. Японська міфологія каже, що поблизу берегів цю рибу можна побачити перед страшним катаклізмом. Саме через це її і називають рибою Судного дня. Примітно, що біля берегів Японії фіксували десятки цих риб за два роки до того, як цунамі знищило АЕС Фукусіма-1.

Натомість вчені запевняють, що жодного зв’язку між катаклізмами та перебуванням риб-ременів біля берегів немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 19 Липня 2023 10:13
Так до Судного Дня РФ знищує планету війною. Заробляють на вічні муки російські падлюки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus