USD 40.53 40.90
  • USD 40.53 40.90
  • EUR 40.65 40.95
  • PLN 10.20 10.35

«Буде зроблений якісно!»: ремонт луцького мосту порівняли із приготуванням борщу

27 Березня 2019 12:44
На зауваження щодо ремонту мосту на вулиці Ковельській у Луцьку виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що процес ремонту досі триває, а тому рано говорити про результати. Ремонт посадовець порівняв з процесом приготування борщу – мовляв, не все робиться одразу.

Про це йшлося під час засідання чергової 55-ї сесії Луцької міської ради.

У звіті про роботу органів виконавчих органів Луцької міської ради за 2018 рік Григорій Пустовіт зазначив, що минулого року розпочали реконструкцію моста на Ковельській, і вперше за всю історію міста підрядник дав десятирічну гарантію на такий ремонт.
Однак, депутат Луцької міськради Алла Надточій зазначила, мовляв, підрядник не зовсім якісно виконує ремонтні роботи. Зокрема, обраниця громади висловила претензію щодо гідроізоляції мосту на Ковельській. Також вона зауважила, що на відремонтованій дорозі на вулиці Дубнівський за короткий період від весни до осені уже утворилися ями.
На зауваження Григорій Пустовіт відповів досить оригінально, зазначивши, що процес ремонту ще в процесі, а тому рано говорити про результат.

«Коли ви готуєте борщ, то спочатку кидаєте лише один шматок м’яса. Уявімо, що приходить ваш нетерплячий чоловік, куштує це борщ і каже, що він не смачний. А ви, ймовірно, попросите його потерпіти, мовляв, я додам всі необхідні інгрідієнти і борщ таки буде смачним. Ось так і з ремонтом. Ми тільки його почали. Але він буде зроблений, і зроблений якісно!» – наголосив посадовець.

Радник міського голови Ігор Поліщук зазначив, що «міст ще не почали робити, як вже почалась критика». Він зазначив, що відповідно до оцінки науково-дослідного інституту проектом ремонту передбачено демонтаж старого деформаційного шва та влаштування нового деформаційного шва закритого типу. На даний час виконано роботи не в повному обсязі, оскільки влаштування швів передбачено в два етапи:

- на першому етапі проведено роботи із заміни гідроізоляції, армування, бетонування, влаштування деформаційного шва закритого типу з гумовою шпонкою між плитами прогонової будови, заливкою порожнин резиново-бітумною мастикою. Для закриття шва та захисту від руйнувань під рухом транспортних засобів було влаштовано один шар асфальтобетону. Під час експлуатації мосту тріщини очікувано утворюються в асфальтобетонному покритті основи проїзної частини над деформаційними швами прогонової будови через скорочення довжини балок при зниженні температури і розширення деформаційного шва.

- на другому етапі буде влаштовано верхній шар асфальтобетону товщиною 5 см. Після цього буде завершений ремонт деформаційного шва шляхом нарізання над лінією деформаційного шва виїмки шириною 20мм і глибиною 1/3 товщини верхнього шару асфальтобетону з наступним заповненням її бітумно-полімерним герметиком гарячого застосування, який забезпечить герметичність покриття при лінійному розширенні-звуженні частин конструкції мосту у верхній частині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1111 Показати IP 27 Березня 2019 13:04
Ще б звернули увагу на міст від Нашого краю до Набережної..от там дійсно,вже стрьомно ходити,вже скільки років він в такому стані..
ігор луцький Показати IP 27 Березня 2019 13:05
Він може просто втомився?
Житель Дубнівської Показати IP 27 Березня 2019 13:45
Там реально дири на пішоходній частині. Вчора йшов - нога ледве не провалилась вниз. Може є сенс виділити якихост 10-20 тисяч і заварити ті дірки пока дитина яка не потрапила в біду.... А то виходить - на один міст мільярди виділяють, а інший міст чекає роками пока грошей назбирається в казні міста. Панове керманичі міста - може частинку фінансів виділити щоб спочатку аварійні ділянки всіх мостів залатати, а потім робити капремонти ?
До жителя Дубнівсько Показати IP 27 Березня 2019 15:02
для чого латати? Чим більше об'єм робіт, тим більші можливості...
НЕ ДОРОЖНІК Показати IP 27 Березня 2019 19:42
Пані вирішила порозумнічати ,нажаль, в тому нічого непетраючи....попіарилась грамотійка... Таких "дорожніків " у нас половина Луцька."Ви робите не ТАК ! А як? Не знаю як ,але не так"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus