USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Гумдопомоги потребують 14,6 млн українців, – ООН

10 Січня 2024 09:14
На гуманітарну допомогу Україні в поточному році потрібно близько 4,1 мільярда доларів США (3,75 мільярда євро). Підтримки потребують понад 14,6 мільйона людей (близько 40% населення України).

Про це повідомило Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) в Женеві, передає DW.

«Якщо бойові дії продовжаться, а удари по об’єктах енергетичної та іншої критично важливої інфраструктури збільшаться цієї зими, поточна гуманітарна ситуація цього року, ймовірно, далі погіршуватиметься. Тож зараз, як ніколи, актуальною є масштабна гуманітарна операція», – зазначили в УКГП.

Читати ще: ЄС виділив додатково €110 млн для допомоги українцям, які постраждали від війни

За даними ООН, близько 6,3 мільйона українців змушені були виїхати за кордон, тікаючи від війни. На кінець 2023 року в Європі було зареєстровано 5,9 мільйона біженців з України. Регіональний план реагування на потреби біженців, який УГКП планує оприлюднити наступного тижня, передбачає допомогу 2,3 мільйона біженців та місцевим громадам, які їх прийняли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus