USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.95 41.20
  • PLN 10.22 10.48

Іспанія оголосила про передачу партії танків Leopard Україні

20 Травня 2024 23:09
Іспанія оголосила про виділення нового пакету військової допомоги Україні. До нього увійдуть танки Leopard та боєприпаси.

Про це повідомила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, пише El Mundo.

Відомо, що поставка має відбутися наприкінці червня.

Зазначається, що така заява пролунала під час засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн-22»). Міністр також наголосила на важливих зусиллях, яких Іспанія вже докладає, і особливо відзначила підготовку українських солдатів.

Читати ще: Іспанія дасть Україні ракети для Patriot

Днями в Міноборони Німеччини повідомили, що Україна отримає від Литви шість РЛС Amber-1800. Станція Amber-1800 призначена для автоматичного виявлення повітряних об’єктів, їхніх координат по азимуту та дальності. Amber-1800 залежно від потужності різних висотах може виявляти цілі на відстані до 400 км.

Тим часом міністр оборони США Ллойд Остін оголосив, що в Україну «з тижня на тиждень» йтиме постійний потік військової і безпекової допомоги з Штатів. Таку заяву він зробив на початку засідання Контактної групи з питань оборони України («Рамштайн-22»), яке відбувається у віртуальному форматі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus