USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.16 10.34

Із хлібом - «все спокійно»

1 Лютого 2012 13:32
На Волині за останній рік зменшилися обсяги виробництва хлібобулочної продукції, разом із тим, ціни на борошно та хліб – стабільні.
Про це йшлося під час наради в ОДА з питань ситуації на ринку хлібопродуктів 1 лютого.
Зокрема заступник голови волинської ОДА Віталій Карпюк розповів, що на Волині внаслідок появи нових підприємств обсяги виробництва борошна збільшились. Проте виробництво хлібобулочної продукції скоротилось, зокрема, через ліквідацію фірм. Так, як розповіла заступник начальника управління економіки ОДА Галина Дика, виробництво хлібобулочної продукції на Волині зменшилось на 6,5%.
Ціни на борошно, за словами Карпюка, ‒ стабільні. Як повідомив заступник губернатора, за кілограм муки вищого ґатунку від волинських виробників можна заплатити в межах 2,70 гривні. «Тобто, це говорить про те, що є запас», ‒ сказав чиновник.
Також Карпюк підкреслив, що за останні два роки дефіциту борошна на Волині взагалі не було. За його словами, дієво ‒ закладати страховий резерв зерна. «В нас такого зерна сьогодні понад дві тисячі тонн. По форварду закупляли 2,8 тисячі тонн, але в наявності зараз 2,2 тисячі тонн», ‒ сказав заступник голови ОДА.
Він також додав, що економічних підстав для підвищення ціни на хліб немає.
Так, заступник губернатора Віталій Карпюк заявив, що в області із хлібопродуктами усе добре. «Ціни на хліб – стабільні, борошна вдосталь, торгівельна мережа наповнена», ‒ ствердно сказав Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Taras Now Показати IP 2 Лютого 2012 07:35
Раніше ціна 1 кг борошна в/г була еквівалентна вартості 1 кг хліба. З останнім подорожчанням хліба різниця стала вдвічі вища. І далі буде рости, якщо на газі печі працюватимуть! Варяги це зрозуміли раніше, тому хліб з інших областей дешевший продають на Волині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus