USD 40.90 41.20
  • USD 40.90 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.16 10.45

Хресна хода у Луцьку ‒ на честь одразу декількох величних дат. ФОТО

22 Жовтня 2012 18:18
У Луцьку священики Волинської єпархії УПЦ та православні віряни пройшли хресною ходою від Свято-Покровської церкви до тимчасового храму Всіх Святих землі Волинської.

Ця подія, що відбулася надвечір 22 жовтня, ‒ одна зі святкових заходів на честь Дня пам’яті Всіх Святих землі Волинської, 1020-ї річниці від дня заснування православної єпископської кафедри на Волині, 20-ї річниці перебування на кафедрі Київських митрополитів Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира та 20-ї річниці перебування на Волинській кафедрі митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Урочистості з нагоди пам’ятних дат розпочалися у неділю, 21 жовтня. Зокрема, в Палаці культури Луцька відбулися святкова академія і концерт за участю архієрейського хору Свято-Покровського кафедрального храму, хору вихованців духовної семінарії, молодіжного хору Свято-Пантелеймонівського храму, хору з села Оленине Камінь-Каширського району, архієрейського хору храму Всіх святих землі Волинської «Волинські дзвони».

Сьогодні ж, 22 жовтня, священики та віряни вирушили хресною ходою від Свято-Покровської церкви до тимчасового храму Всіх Святих землі Волинської, де о 18 годині розпочалося Всенічне богослужіння.

Завтра, у вівторок 23 жовтня, о 10 годині відбудеться урочисте богослужіння з нагоди 131-ї річниці Собору Волинських святих.

Нагадаємо, 23 жовтня православні віряни краю відзначють День пам’яті Всіх Святих землі Волинської.

За даними прес-служби Волинської єпархії УПЦ, наразі ця єпархія налічує 373 релігійні громади, які обслуговують понад 320 священиків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
федорчук савва Показати IP 22 Жовтня 2012 19:47
многая лета владыке Нифонту! и присным...настоящие украинцы
Макар Показати IP 23 Жовтня 2012 09:31
Чомусь останнім часом сором*язливо опускається одна деталь .коли згадується дана церква ,пишуть УПЦ,але забувають додати МП,а як відомо Московська патріархія ,яка була куплена за сорок соболів в вселенського патріарха в Візантії і яку до сих пір багато хто в християнському світі вважає неканонічною.ніякого відношення до 1020 річчя заснування Волинської єпархії немає,а в місціх де зараз знаходиться Москва,на той час бродтли голодні ведмеді.
Українець до Макар Показати IP 23 Жовтня 2012 10:19
"а як відомо Московська патріархія" Вкажіть будь-ласка джерело з якого ви черпаєте таку інформацію.
Макару паси телят! Показати IP 23 Жовтня 2012 10:55
Зайди на сайт УПЦ та УПЦ КП, ознайомся із статутними документами, а тоді став запитання чому і як?
) Показати IP 23 Жовтня 2012 13:13
миллионы украинцев в центре, востоке и юге Украины дружественно относятся к России и не усматривают в них врагов - истинно православные славяне!
патріотка Показати IP 23 Жовтня 2012 16:34
де там хто зараз в тій Москві православний,там вже одні штунди чи якись будисти. того й хапаються за православних в Україні!
Андрій Показати IP 23 Жовтня 2012 17:44
,"пишуть УПЦ,але забувають додати МП", в Статуті УПЦ немає приставки МП, це добавляють ті хто розділяє Український народ.
Хохол Показати IP 23 Жовтня 2012 18:24
Та яка церква? Про що ви говорите? Ті бородаті клоуни давно вже забули про Бога,а просто ділять владу і косять бабло.За молитву-плати,за хрещення-плати,за похорон-плати,за вінчання-плати,та скільки ж вам треба вже???І носяться з тими ідолами,як кіт з салом.Хватить дурити людей "гроби намальовані",відкрийте людям справжню істину! Навіщо цілувати Біблію,її читати треба. Чому ви себе Отцями нзиваєте? Отці кого чи чого,може брехні??? Гріхи мертвим відмолюєте і дорогу в рай прокладаєте!!! Виходить можна жити як хочеш,а тоді піп все вимолить після смерті за гроші. БРЕД!!! Люди,одумайтесь в ЩО ви вірите!
Католик Показати IP 22 Жовтня 2013 17:30
Правослвна церква дійсно дуже змінилась...один тільки бізнес. А має бути так: допомагати людям, а не люди допомагають церкві!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus