USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.22 10.48

Хто зможе отримати множинне громадянство в Україні: у міграційній службі пояснили

25 Січня 2024 06:44
Громадяни країн ЄС та «Великої сімки» зможуть спрощено отримати громадянство України без відмови від свого попереднього.

Це передбачено новим законопроєктом про множинне громадянство, розповіла в інтерв’ю «Бабель» голова Державної міграційної служби Наталія Науменко.

За її словами, пізніше перелік таких країн може розширитися.

«Уряд і Президент потім ще розглядатимуть питання, щоб розширити коло таких країн», – сказала вона.

За словами Науменко, претенденти повинні будуть скласти іспити з української мови, історії України та Конституції України. На це вони матимуть три роки.

У законопроєкті також опишуть обставини і підстави, за яких можуть позбавити громадянства України.

Читати ще: Майже 70% українців вважають, що нація гуртується. Опитування

«Проєкт чітко визначає підстави для втрати громадянства. Це національна безпека, користування паспортом іншої країни на території України тощо. Можливо, при розгляді в парламенті ці підстави ще змінюватимуть», – розповіла Науменко.

Окрім того, у законопроєкті йдеться про те, що іноземні військовослужбовці, які воюють за Україну, зокрема з країни-агресора, і в яких закінчився строк дії паспорта, все одно можуть податися на громадянство України. Зробити це зможуть і члени їхніх родин. Їм теж не потрібно подавати зобовʼязання відмовитись від громадянства іншої країни, лише декларацію про те, що в Україні вони користуватимуться винятково українським паспортом.

На сайті Верховної Ради вже з’явився текст документа про множинне громадянство, який 22 січня подав Президент Володимир Зеленський. У законопроєкті вказані вісім пунктів.

Законопроєкт, зокрема, пропонує визначити держави, громадяни або піддані яких набувають громадянство України у спрощеному порядку. А також визначити категорії осіб, які подаватимуть зобов’язання припинити іноземне громадянство для набуття громадянства України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Показати IP 25 Січня 2024 07:37
Прощавай українська земля,скуплять все
ВІРУС Показати IP 25 Січня 2024 07:53
А ЯКЩО РУМУНИ,ПОЛЯКИ,МОЛДАВАНИ,РОСІЯНИ,БІЛОРУСИ ,УГОРЦІ ПОЧНУТЬ РОЗДАВАТИ ПАСПОРТИ ПО ТАКОМУ ПРИНЦИПУ.ТО ЩО БУДЕ?.......
Жахи Показати IP 25 Січня 2024 08:25
Цирк, немає слів. Оце довибиралися.
Омбудсмен Показати IP 25 Січня 2024 08:35
Ото ржач! Кому воно потрібне те обісцяне громадянство україни!? Тільки шо роблять шо клепають непотрібні закони і бруківку.
Анонім Показати IP 25 Січня 2024 12:41
певно для того щоб землі сковували щирі українці з паспортом.чи щоб українці могли мати теж пару громадянств . наприклад ізраїльського.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus