USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Компанія Маска отримала дозвіл на тестування мозкових чипів на людях

26 Травня 2023 23:11
Компанія Ілона Маска Neuralink, що виробляє мозкові імплантати, заявила, що Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дало «зелене світло» першому клінічному дослідженню на людях.

Про це повідомляє BBC.

«Схвалення FDA є важливим першим кроком, який одного дня дозволить нашій технології допомогти багатьом людям», – йдеться в твіті Neuralink.

Компанія не деталізувала цілі дослідження, зазначивши лише, що поки що не набирає учасників, і більше деталей буде доступно найближчим часом.

Маск вважає, що імплантати можуть вилікувати низку захворювань, включаючи ожиріння, аутизм, депресію і шизофренію, а також уможливити перегляд веб-сторінок і телепатію. Наприкінці минулого року бізнесмен потрапив у заголовки газет, коли заявив, що настільки впевнений у безпеці пристроїв, що готовий імплантувати їх своїм дітям.

Щонайменше чотири рази з 2019 року Маск прогнозував, що Neuralink почне випробування на людях. Але компанія звернулася за схваленням FDA лише на початку 2022 року, і агентство відхилило заявку, повідомили Reuters у березні семеро нинішніх і колишніх співробітників.

За словами співробітників, FDA вказало компанії Neuralink на кілька проблем, які необхідно було вирішити, перш ніж давати дозвіл на випробування на людях. Основні проблеми стосувалися літієвої батареї пристрою, можливості міграції дротів імплантату в мозку, а також проблеми безпечного вилучення пристрою без пошкодження мозкової тканини.

Читати ще: Ілон Маск успішно чипував мавпу: тепер вона може грати у відеоігри

Компанія Neuralink, заснована у 2016 році, була об’єктом кількох федеральних розслідувань.

У травні американські законодавці закликали регуляторні органи розслідувати, чи не сприяв склад комісії, яка наглядає за випробуваннями на тваринах у Neuralink, проведенню невдалих і поспішних експериментів.

Окремо Міністерство транспорту з’ясовує, чи не перевозила компанія Neuralink небезпечні патогени на чипах, вилучених з мозку мавп, без належних заходів стримування.

Офіс генерального інспектора Міністерства сільського господарства США також розслідує діяльність Neuralink на предмет можливих порушень у сфері захисту прав тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus