USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

Литва, Латвія і Фінляндія прокоментували план Росії переглянути морські кордони в Балтійському морі

22 Травня 2024 13:39
Литва, Латвія та Фінляндія відреагували на інформацію про те, що Росія в односторонньому порядку хоче змінити морські кордони з кількома державами в Балтійському морі.

Міністерство закордонних справ Литви розцінює це як свідому, цілеспрямовану, ескалаційну провокацію, спрямовану на залякування сусідніх країн та їхніх суспільств, передає Бабель.

«Це ще один доказ того, що агресивна та ревізіоністська політика Росії загрожує безпеці сусідніх держав і всієї Європи», – йдеться в повідомленні.

МЗС запросить російського представника для консультацій.

Міністерка закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен зазначила, що її відомство уточнює деталі, про які повідомили медіа.

«Конвенція ООН з морського права містить положення про визначення морських зон прибережних держав, зокрема їх перегляд. Ми припускаємо, що Росія, як учасниця конвенції, діятиме відповідно. Слід памʼятати, що внесення непорозумінь – це теж гібридний вплив. Фінляндія не буде введена в оману», – написала вона.

Читати ще: Норвегія, Ірландія та Іспанія заявили, що визнають Палестинську державу

Президент Фінляндії Александер Стубб каже, що Москва не контактувала з Фінляндією з цього приводу.

Очільниця МЗС Латвії Байба Браже повідомила, що її країна підтримує звʼязок з колегами у Фінляндії, Литві та інших країнах на Балтійському морі, щоб прояснити ситуацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Че Показати IP 22 Травня 2024 15:02
"Ми припускаємо, що Росія, як учасниця конвенції, діятиме відповідно." Невже цей світ остаточно ..бнувся?
Клава Показати IP 23 Травня 2024 04:59
рф вже давно похєрела будь-які норми міжнародного права.. тому і з нею потрібно відповідно поводитись, а не міндальнічати, в тч і на рівні ООН..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus