USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині Нацполіція просить коштів на транспортування померлих

12 Липня 2016 11:47
Головне управління Нацполіції у Волинській області просить обласну раду допомогти вирішити проблему довезення померлих громадян до бюро судово-медичних експертиз (моргів).

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 11 липня.

Депутати розглянули звернення Головного управління Національної поліції у Волинській області щодо сприяння у вирішенні проблеми транспортування померлих громадян до бюро судово-медичних експертиз (моргів) для проведення відповідних досліджень.

Як розповів начальник юридичного управління облдержадміністрації Віталій Потапенко, звернення розглядали в облдержадміністрації і повідомили, що вирішення цих питань не належить до компетенції обласної ради. На перевезення від місця виявлення до моргу померлих громадян, які не мають встановленого місця проживання та у яких відсутні рідні та близькі, у Нацполіції відсутні кошти, тому автори звернення питання просили врегулювати за рахунок обласного бюджету. Втім, проаналізувавши законодавство, встановили, що ці питання повинні вирішувати органи місцевого самоврядування за рахунок місцевих бюджетів. Оскільки всі міські, сільські та селищні бюджети на Волині виконані у дохідній частині, а деякі мають перевиконання, тому, на думку посадовця, за рахунок власних коштів повинні здійснювати довезення померлих громадян від місця знаходження до моргів та надання інших ритуальних послуг.

Член комісії Михайло Бегаль зауважив, що ці питання зазвичай вирішували місцеві громади, а у майбутньому ці питання перейдуть у компетенцію об’єднаних територіальних громад.

Таким чином, члени комісії рекомендували ГУ Національної поліції у Волинській області порушити перед Міністерством внутрішніх справ питання щодо необхідності вдосконалення нормативної бази порядку виконання довезення громадян до бюро судово-медичних експертиз або моргів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
іван Показати IP 12 Липня 2016 12:01
Дожилися вже покійників немає за що возити)))
Укроп Показати IP 12 Липня 2016 12:35
За то пацанчики розсікають на нових автівках
Анонім Показати IP 12 Липня 2016 14:49
В місті Луцьку доставку тіла до моргу здійснює Спеціалізоване підприємство Луцький спецкомбінат, по визову та направленню поліції за рахунок місцевого бюджету. Хотя зараз є багато випадків де поліція не доводить правильну інформацію до людей, і за окрему плату надають інформацію частникам,які виконують роботу за певну плату,відстігнув певну долю поліції.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus