USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.70 40.95
  • PLN 9.90 10.10

На Волині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою-прикордоннику Сергію Семенову

18 Травня 2024 18:54
Учора в селі Перемиль Луцького району відбулися заходи з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь прикордонника Сергія Семенова.

Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Чоловік приєднався до лав Держприкордонслужби в березні 2022 року за мобілізацією. До повномасштабного вторгнення впродовж кількох років працював за кордоном. Та дізнавшись про війну в рідній країні, без вагань повернувся додому і став на захист держрубежів.

Спершу проходив службу в прикордонних підрозділах західного кордону, згодом вирушив на Харківщину. Там під час одного з боїв поблизу населеного пункту Ізюмське зв'язок з військовослужбовцем було втрачено. З квітня 2022 року прикордонник вважався зниклим безвісти. Через рік родина отримала страшну звістку – на жаль, Сергій загинув.
Пам’ятну дошку загиблому прикордоннику установили на фасаді ЗЗСО Перемильський ліцей, де він свого часу навчався.

До заходу долучилися рідні, близькі та однокласники полеглого захисника, персонал Волинського прикордонного загону, вчителі й вихованці навчального закладу.

Честь відкрити меморіальну дошку було надано доньці Євгенії та сину Дмитру.
Зі скорботним словом до присутніх звернулася дружина захисника Тетяна.

«Наша сім'я заплатила найвищу ціну. Тому ми не маємо права забути цього, і пам'ять про Сергія тепер житиме віками. Ця меморіальна дошка буде нагадувати про те, що війна забирає найкращих синів України», – зазначила жінка.
Тетяна зауважила, що незважаючи ні на що, ми маєамо допомагати захисникам, аби якомога швидше вигнати окупантів з нашої землі, і принагідно закликала усіх охочих долучитися до збору для прикордонників, які нині протистоять ворогу.
Чин освячення пам’ятного знака звершили військові капелани та настоятель Свято-Покровського храму села Перемиль. Пам’ять Сергія та усіх загиблих Героїв ушанували хвилиною мовчання.
«Будьмо вірними синами та доньками своєї України, робімо добрі справи кожен на своєму місці задля наближення Перемоги. Пам'ятаймо той подвиг, який звершили наші воїни. Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх», – звернувся до присутніх військовий капелан Волинського прикордонного загону Михайло Хімчак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus