USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

На Волинь повернули ікону «упівців». ФОТО

7 Серпня 2012 16:14
Ікону вояків УПА, яка помандрувала світом, повернув на Волинь священик.

Про це повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Сьогодні голова облдержадміністрації Борис Клімчук, за рекомендацією свого колеги з Івано-Франківська Михайла Вишиванюка, зустрівся із настоятелем парафії української автокефальної православної церкви Київського патріархату святої Софії Київської в Чикаго Іваном Боярчуком.

Священик завітав на Волинь, аби передати Борису Клімчуку ікону «Образ Покрови», на якій вояки УПА у 1942 році приймали присягу та раритетні книги, які були видані в США у 50-роках минулого століття: «Історія української літератури», «Літопис Волині» та «Волинь у боротьбі за волю України».

«Спочатку Роман Шухевич перевіз її на Чехословацьку територію, потім вона попала в руки владики Петра – головного казначея ОУН-УПА, який проживав у нашій сім’ї. Помираючи, митрополит Петро сказав мені: якщо ви колись знайдете таке місце на землі, де впевнитесь у безпечному і надійному її збереженні, то віддайте. Якщо не знайдете ‒ вирішуйте самі, як передати її нащадкам», ‒ розповів отець Іван історію ікони.

Борис Клімчук стверджує, що подарунки отця Івана для Волині безцінні. «Найочевидніше, що ці експонати знайдуть своє місце у Волинському краєзнавчому музеї. Можливо, серед подарованих книг є такі, які необхідно перевидавати. Ми зійшлися на думці, що українську мову не потрібно захищати ‒ її треба розвивати і популяризувати», ‒ зазначив Клімчук.

Голова ОДА повідомив, що отець Іван Боярчук ‒ відома особистість і в Україні, і в Америці. «Найважливіше, що він українець. Йому болить те, що в Україні відбувалось колись та відбувається зараз. А ще більше болить те, що буде відбуватись», ‒ додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
камсамолець Показати IP 7 Серпня 2012 17:02
ЇЇ би від крови безневинно убієнних отмити...
зaгрeб до камсамолець Показати IP 7 Серпня 2012 21:55
Обозвaлсa рождeнный во врeмя сaтaнинских оргий.
камсамолюцю до камсамолець Показати IP 7 Серпня 2012 22:28
тлумок
antikommi до камсамолець Показати IP 7 Серпня 2012 22:32
камсамольців шолє? дик, самі налізли, війна є війна.
Петро Показати IP 7 Серпня 2012 19:23
Завжди дивує--що змушує зустрітись двох людей:Кваснєвського і Кучму,Януковича і Обаму,оцих двох?.......
упівець Показати IP 7 Серпня 2012 19:34
а також від недоречних коментарів червоних, які руйнували православні святині, вбивали священників та заперечували існування Бога
Любомльчанин Показати IP 7 Серпня 2012 19:52
Одного тільки не зрозумію - до чого тут климчук - підлабузник пр та московський х...й... Чи має він право торкатися безцінної української реліквії...
націоналіст Показати IP 7 Серпня 2012 21:56
Лєніна і сталіна відмий..
Волинянин -- камсамольцу Показати IP 7 Серпня 2012 22:14
І ще відмий "боєвиє" награди нкаведистів за розправу з мирними жителями!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus