USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Ніхто нікого нікуди не пакує», – військовий із волинського ТЦК, який роздає повістки

3 Квітня 2024 08:11
Василь Столярук видає повістки. Йому час від часу доводиться реагувати на закид: «Чому сам не йдеш воювати?» Чоловік ставиться до цього по-філософськи. Впевнений: головне – щоб Україну було кому захищати.

Які реакції військовозобов’язаних дивують його найбільше та чим він пишається? Про це йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Спершу представляюсь. Я представник Нововолинського ТЦК та СП, старший сержант Столярук. Чи ви були у військкоматі після повномасштабного вторгнення? Або коли ви там останній раз були? Кажу, що вам потрібно з’явитися для уточнення ваших військово-облікових даних», – розповідає чоловік.

Василь Столярук – із Нововолинська. Велика війна застала його на Київщині, де працював будівельником. Одразу перевіз на Волинь родину із сумнозвісної Бучі. 25 лютого із зятем уже був у військкоматі, хоч мав за 50 років.

«Тоді черги були. 25 лютого прийняли документи, сказали почекати і прийти 26-го. І увечері 26 лютого я вже був мобілізований. А 28 лютого я був у 14-й бригаді», – згадує Василь.

Злагодження на Рівненщині, а далі – бої. Як один із найстрашніших військовий пригадує бій 11 березня під Макаровим на Київщині.

«Там загинуло дуже багато наших хлопців, зокрема командир роти Павло Усул. Після цього йому присвоїли звання Героя України посмертно. Спочатку не усвідомлювали навіть, що це таке. Ніхто не знав, що таке буде. Коли ми заходили в Липівку, як потім розвідка розказала, нас було 60 чоловік на шести БМП і двох танках, а їх там було 600», – говорить Василь Столярук.

Згодом були бої за Миколаївську та Запорізьку області. Військовий не вдається в подробиці, а коли чує запитання про спогад, яким пишається, відповідає: «У перший бій, коли всі йшли, не було жодного такого, хто сказав би: «Я не піду». Пішли всі».
Читати ще: «Один український солдат може робити те, що не до снаги десятьом росіянам», – офіцер із Луцька. Інтерв’ю

Тепер Василь Столярук служить у ТЦК – видає повістки. Сюди його перевели після складної травми, яку отримав під час авіанальоту. Всі його колеги – з пораненнями, контузіями або каліцтвом. Тому, каже військовий, йому важко звикнути до відмовок, які чує то від одного, то від другого чоловіка на вулиці.

«Він каже: «Я згоден іти воювати, але коли мені дадуть повістку». Але щоб йому дати повістку, його треба десь знайти. І він втікає від неї. Це мене дивує. В нас ніхто нікого нікуди не пакує. Якщо хочеш, то береш повістку, якщо не хочеш, то відмовляєшся від цього. Тому потрібен закон. Після другого року війни повинен бути якийсь закон», – каже Василь.

Було в нього й таке, що ті, кому дає повістки, посилають його на війну.

«Були такі випадки. Кажуть: «Вам нічого не бракує?» Або: «Чого ти не йдеш воювати?» Таке було. Я кажу, що вже там був і пояснюю причину, чому я тут», – каже Василь Столярук.

Він мріє зустріти перемогу в Ялті та вболіває за те, щоб в Україні не меншало тих, хто може дати відсіч ворогу, як було в лютому 2022 року.

«Якби такі дядьки не пішли, як і молоді, думаю, було б дуже драматично. Війна зачепить кожного, тому що ми воюємо з монстрами, у яких немає жодних моральних принципів і совісті», – наголошує військовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
студент Показати IP 3 Квітня 2024 08:38
і справді Чому сам не йдеш воювати?
123 до студент Показати IP 3 Квітня 2024 09:31
так статтю уважно почитай, та є відповідь
Пропоную Показати IP 3 Квітня 2024 08:45
Якшо вони поранені(потерпілі) то нехай сидять дома і отримують тільки атошну групу а не так як у військоматі і зарплату і групу. Чи друге я отримав травму (без подвигу) то шуруй і ти отримай
ТЦК Показати IP 3 Квітня 2024 09:01
Нічого ти, друже, місцевому бомонду не докажеш! Переляк за власне життя сильніше за будь-які аргументи! Так, на нас напали, люди гинуть, ворог готується до наступу і нажаль війську потрібні люди!!!
Трамп до ТЦК Показати IP 3 Квітня 2024 10:18
То іди воюй!!!В конституції прописано-ЖИТТЯ МАЄ НАЙВИЩУ ЦІННІСТЬ!!!а не земля!точніше влада на землі!!!
Радувець Ларіса до Трамп Показати IP 3 Квітня 2024 17:40
В нас є слуги народу, хай ідуть і рятують народ! А не морди розкормили і накрали гори
Анонім до ТЦК Показати IP 4 Квітня 2024 09:39
Який бомонд наркоман ? Гребують простих робочих людей, ви сците зайти в клуби/курорти/казино до мажориків тільки й можете що стояти біля воріт заводі/фірм на зупинках і хапати роботяг.
ТЦК до Анонім Показати IP 4 Квітня 2024 20:22
я про дебілів в коментарях подібних до тебе, які читають по складам та голосно пердять в кумпанії дам.
Олексій Показати IP 3 Квітня 2024 09:36
А ви думаєте чому в нас хочуть заборонити ТікТок? В ньому безліч відео як по Україні пакують в буси чоловіків. Чи це все ІПСО?
Дон Показати IP 3 Квітня 2024 10:19
Ні,нікого не пакують сьогодні,бо всіх запакували вчора!!!!Особисто бачив як біля епіцентру як пакували в бус,чорти
Правда Показати IP 3 Квітня 2024 10:20
Ніхто нікого не "пакує".Обовязок кожного громадянина(18-60),прийти і стати на військовий облік(отримати обліковий документ),оновити свої дані,можна через ел.кабінет,при потребі пройти мед.комісію і чекати подальших розпоряджень.Що не так???Під час війни без військово-облікового документа,ви будете роками сидіти по "льохах" і скніти.Ну що ж,в кожного є вибір,але рано чи пізно спитають з кожного,затямте на майбутнє.І до речі,без цього документа ви не влаштуєтесь на роботу і не отримаєте жодної послуги.Удачі.
Олексій до Правда Показати IP 3 Квітня 2024 11:15
Днх
Анонім до Правда Показати IP 3 Квітня 2024 11:33
мене особисто не влаштовує, чому не чіпають наших мільярдерів і мільйонерів, і їх синів, у нас їх багато, знайти легко за правами власності на багато - що в Україні, сиворити реєстр і відшукати, навіть у Європі. Справедливості нема при мобілізації, це мене не влаштовує. За законом офіційно всі рівні, а по факту зовсім по іншому вихрдить, до багатих держава дотягнутися не може під час мобілізації, а чому? тому що не хоче, тому що влада у нас представляє багату меншість, а не більшість населення, як це має бути в демократичному громадянському суспільстві
Правда? до Правда Показати IP 3 Квітня 2024 18:00
Як це не влаштуєшся на роботу? Я в Німеччині влаштувався, і ніхто не питав ніяких квитків. Бо там право відмови від служби у збройних силах прописано у Конституції. Як це і має бути в цивілізованій країні. Так що можеш засунути свій військово-обліковий куди подалі. І піти туди ж разом із ним. А зараз мушу залишити шановне панство. В холодильнику на мене зачекалися кілька пляшок нефільтрованого пшеничного Францісканера з креветками. Удачі у відлові та упаковці мобілізаційного ресурсу!
123 до Правда? Показати IP 4 Квітня 2024 20:38
Во пізд**ть, як свістить
Юрий Показати IP 3 Квітня 2024 10:31
Добрый день ,слова У нас никто никого не пакует -в Харькове пакуют ещё и как ,и какая должна быть мотивация по таких действиях тцк
Ччч Показати IP 3 Квітня 2024 10:43
Їдь в свій Київ і там роздавай
Апхуйченко Показати IP 3 Квітня 2024 11:52
"Якщо хочеш, то береш повістку, якщо не хочеш, то відмовляєшся від цього." — що за сюр, він на ходу вигадує? Казкар нікчемний, впевнений що ніде він не воював. одне одному на виписували УБД корочок і вийобуються тепер. Такі вони блядь всі травмовані, що ходять по 3-4 здорових бичка і молодих хлопців тупо за руки ноги піднімають і в бус, інваліди, ага!
123 Показати IP 3 Квітня 2024 13:41
Одні сцикуни, а не чоловіки в коментах. Жінки підуть свою країну захищати. А ви сидіть за жіночими спідницями.
Да до 123 Показати IP 3 Квітня 2024 14:43
До речі в нас гендерна рівність!
Анонім Показати IP 3 Квітня 2024 14:27
Гидко таке читати, вони білі і пухнасті, хабарі не беруть/мажорів за кордон невипускають, хати/машини/птахоферми/гектари землі/вілли в європі некупляють сильно покалічені а в бусах їздять переодягнені російські актори(іпсошники) а ВСІ РЕШТА здорові треновані, підготовлені чоловіки які просто не хочуть воювати через якийсь переляк/сикунство/тинемужик. Ніхто з чоловіків напевно крім них не хворів на важкі хвороби, немав каліцтв, не вмирав недоживжи до пенсії (за весь час незалежності) і в них є за що/кого вмирати.
Правда Показати IP 3 Квітня 2024 16:19
Ну ось,виродки,все нутро випливло...а ми історично сумнівались в цих продажних,"москальських"вибля....очистимось,переможемо,на жаль з великими втратами,але УКРАЇНА в нас одна і вона наша,а це лайно буде відкинуто,як і було до цього.СЛАВА УКРАЇНІ,СМЕРТЬ ВОРОГАМ.
Правда Показати IP 3 Квітня 2024 16:25
Я надіюсь,що ГЕРОЙ,Василь Столярук це читає,дякую друже і ЗАХИСНИК,здоровя і натхнення,яке знадобиться.Не ведись на це лай...не реагуй,надіюсь,що є ще УКРАЇНЦІ,які цю землю захистять!!!
Анонім до Правда Показати IP 3 Квітня 2024 18:12
Захистять.. землі олігархів і кумовсько- кланову систему при владі яка розікрала державу і далі сидить на темах..
Правда Показати IP 3 Квітня 2024 18:38
Ну що вир...зашевелились,страшно,а це ще казали вчора(1-2 роки)тому.Готуйте амуніцію і на перекладину з бігом на дистанції і психологічний тренінг.Бійня буде боляча і жорстока.Або вони,ці упирі нас,або ми їх,іншого не дано.Всі до бою.Втямте накінець,чи ще не дійшло,скоро дійде."Борімося-поборемо,нам Бог помагає..."
Анонім до Правда Показати IP 3 Квітня 2024 19:30
Добре. Тільки, що робити з тими виродками, які закуповлють з держбюджету в три-п’ять разів дорожче, дрони, куртки, яйця, два роки не готували фортифікації.. і тд і тп
ТЦК до Правда Показати IP 3 Квітня 2024 20:53
Хоч одна здорова глуздом людина!
Лікаре! до Правда Показати IP 5 Квітня 2024 06:54
Дурачку галоперидолу та побільше в цю палату!!
Воюю Показати IP 4 Квітня 2024 00:45
Молодець, сержант Столярук! Дякую за службу Україні! Мамині синки і сцикуни будуть добровільно сидіти вдома -- за будь-яких умов. Та нехай. Воїни з них -- як з г... куля. Шкода, тільки, що повітря псують в інтернеті своїми страхами, які виходять з усіх їх отворів. На жаль, мусимо їх також захищати. Як вагітних, калік, малолітніх, стариків. Та ті насправді потребують нашого захисту, а лобуряки -- потребують від нас іншого. Та ми з тобою, брат, служимо і не маємо часу сваритися на кожну шавку, яка плутається і гарчить під ногами. Роби, що маєш, земляче. Після війни розберемся, хто є ху, як казав один політик.
Макар до Воюю Показати IP 4 Квітня 2024 09:03
Не будь такий наївний. Після війни ти будеш розбиратися зі своїми болячками та іншими проблемами. А зі всім іншим буде розбиратися той самий політик, які у дупі тебе мав, має і матиме. Бо він див, живе і житиме. А ти - як повезе і йому схочеться. Отака правда життя. А якщо військові претендують на що інше, то вже зараз піднімали би на штики за те, влада витворяє. За всю ту корупцію і несправедливість. Але мовчать зараз, то тим паче змовчать і завтра. Амінь.
Воюю до Макар Показати IP 4 Квітня 2024 10:47
Я - не наївний. 1.Політик буде розбиратися з усім, якщо ми з товаришами виборемо для нього таку можливість. 2. Військові претендують на перемогу, повагу до їх заслуг, лікування втраченого здоров'я. І вони будуть вимагати все це після війни. 3. Хто пропонує військовим покинути фронт і йти, розбиратися з чиновниками -- провокатор, корисний ідіот, несповна розуму. Кожному плоду свій час дозріванна. Та де-які плоди, бачу, гнилими зародилися. Отака правда життя.
треба мобілізовувати Показати IP 4 Квітня 2024 15:10
Ті, хто каже про конституційне право на життя, точно не в курсі, що кацап пожене вас заградотрядами розміновувати мінні поля. Деграданти, не захистите себе самі - ніхто вас не захистить
ТЦК до треба мобілізовувати Показати IP 4 Квітня 2024 20:29
Та це місцеві сцикуни, не звертайте увагу, якщо дратують! Я то захожу посміятися з них, мені дуже смішно, як вони своє боягузтво прикривають конституцією, класовою боротьбою, заповідями господніми та іншим гівном. реально смішно, я такі статті чекаю, як в дитинстві журнал ''Перець''
Дуглас Рід до ТЦК Показати IP 4 Квітня 2024 22:17
ти би краще читав щось розумне, аби був розум
ТЦК до Дуглас Рід Показати IP 5 Квітня 2024 06:25
Наступного разу, як мені потрібна буде думка бидла, я в тебе перепитаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus