USD 40.80 41.10
  • USD 40.80 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.22 10.40

Новий прожитковий мінімум з 1 липня: які виплати зростуть

30 Червня 2021 17:19
В Україні з 1 липня відбудеться чергове збільшення прожиткового мінімуму, внаслідок чого зростуть виплати з деяких видів допомог.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду в середу, 30 червня.

«Також 1 липня відбудеться чергове збільшення прожиткового мінімуму, відповідно до якого наразі підв’язано дуже багато виплат. Тобто збільшуються виплати по безробіттю, виплати по вагітності й пологах, виплати одиноким матерям», – сказав Шмигаль.

У цьому контексті він поінформував про ініціативи, які реалізує уряд для впровадження безбар’єрності в Україні.

«Разом із першою леді Оленою Зеленською та громадськістю ми проводимо постійні зустрічі, аби найкраще реалізувати Національну стратегію зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року, яка була прийнята Кабінетом Міністрів України. Наразі розробляємо детальний план її впровадження, сьогодні затвердимо порядок влаштування засобів безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до будівель будь-якого призначення, а також до об’єктів транспортної інфраструктури. Це єдині правила, які будуть працювати, аби стерти фізичні бар’єри, які, на жаль, у нас досі багато де існують», – додав прем’єр.

Як повідомлялося, згідно з Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік», прожитковий мінімум з 1 липня 2021 року на одну особу працездатного віку в розрахунку на місяць становитиме 2379 грн, для непрацездатного населення – 1712 грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ми Показати IP 30 Червня 2021 21:28
Щоб ви самі жили на 1712 грн!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus