USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Отримав російське громадянство, воював на Донбасі: на Волині затримали зрадника

26 Травня 2022 13:35
Слідчі СБУ встановили, що громадянин України у 2009 році виїхав на проживання до рф та отримав там громадянство росії.

У 2013-2014 роках він проходив строкову військову службу в збройних силах рф, повідомляє СБУ у Волинській області.

Слідство з’ясувало, що 30-річний уродженець Чернівецької області, проживаючи на території російської федерації, добровільно вступив на військову службу за контрактом та з жовтня 2016 по жовтень 2019 року служив на посаді розвідника взводу управління артилерійської батареї 20-ї окремої мотострілецької бригади південного військового округу збройних сил рф (м. волгоград). Цей військовий підрозділ брав участь у військових діях на Донбасі.

Контррозвідники спецслужби затримали зрадника на Волині, куди він потрапив з території Республіки Білорусь. Колишній військовий рф маскувався, прикриваючись паспортом громадянина України.

Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України). Також йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Триває досудове розслідування для з’ясування усіх обставин злочину. Перевіряється його зв’язок зі спецслужбами країни-агресора та з’ясовуються реальні причини візиту в Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus