USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Перша на Волині ОТГ прийняла стратегію розвитку на 10 років

16 Січня 2017 11:48
Голобська об’єднана територіальна громада - перша на Волині визначилася із тим, куди рухатися далі у наступні 10 років свого життя.

Нагадаємо, упродовж 2016 року перед новоствореною Голобською об’єднаною громадою стояло складне завдання: визначити, куди рухатися у майбутньому.

Стратегія пройшла численні громадські слухання із представниками влади, бізнесу та громадського середовища. Також вона була обговорена у кожному селі, приєднаному до новоутвореної адміністративної одиниці. Остаточний варіант був прийнятий 23 грудня 2016 року депутатами селищної ради, повідомляє Волинський Інститут Права.

Тож пріоритетними напрямками у подальшому житті громади будуть:

- Розвиток місцевої економіки та економічної спроможності громади

- Розвиток людського потенціалу та сільських територій.

Стратегія 2016-2026 демонструє, що за 10 років Голобська громада повинна стати комфортною для проживання, ведення бізнесу, зокрема сільського господарства, оновленою інфраструктурою та на порядок кращим наданням усіх видів соціальних послуг.

Розміщення центру Голобської громади також передбачає розвиток туризму.

Голоби мають великий інвестиційний потенціал, адже через територію громади проходить траса міжнародного значення Київ-Ягодин-Варшава.

Підняття рівня розвитку усіх, названих вище сфер життя, передбачає, що мешканці громади залишатимуться тут і вкладатимуть у свою громаду, а не зароблятимуть на життя у такому близькому закордонні.

Нагадаємо, Голобська об’єднана громада сформувалася ще у 2015 році. Про те, як громада набивала «перші гулі» і з якими викликами зіткнулася, ішлося в інтерв’ю з головою Голобської селищної об’єднаної громади Сергієм Гарбаруком.

Детальніше із стратегією розвитку Голобської громади можна ознайомитись за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
234 Показати IP 16 Січня 2017 11:58
ох це совіцьке мислення - перша не перша, недавно писали що буде найбільша, наспроможніша, громада в Княгининах, ...шацька громада явно перспктивніша, та і інші громади гарні, і виділяти по совіцьки не дуже добре

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus