USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Петиція за збереження бронювання ліків на сайтах набрала понад 27 тисяч підписів

20 Травня 2024 15:33
Петиція з проханням не забороняти онлайн-сервіс з пошуку ліків і товарів для здоров’я Tabletki.ua та інших прайс-агрегаторів набрала понад 27 тисяч голосів з необхідних 25-ти.

Про це повідомили на офіційній сторінці Tabletki.ua.

У тексті звернення йдеться, що заборона використання прайс-агрегаторів – «це удар і по споживачеві, і по ринку».

«Споживач втратить незалежне джерело інформації про наявні ліки та пропозиції цін зі знижками на них, а аптеки, що не мають фінансової можливості для розробки власного сайту, втратять важливий канал зв’язку зі споживачем.

Страждатиме конкуренція – асортимент ліків скорочуватиметься, ціни будуть рости, великі аптеки отримуватимуть перевагу над меншими», – зазначив співзасновник онлайн-сервісу Євген Муравщик.

Читати ще: «Обмежено придатних» тепер не буде: за якими хворобами ВЛК буде встановлювати придатність і як проходитиме медичне обстеження

Він стверджує, що прайс-агрегатори стали незамінним помічником українців. Вони обирають аптеку, де є потрібні ліки за прийнятною ціною, і часто бронюють їх.

За його словами, майже всі аптеки на сьогодні під’єднані до прайс-агрегаторів, з їхньою допомогою здійснюється вже понад 30% усіх продажів лікарських засобів.

Чим зумовлене рішення заборонити прайс-агрегаторів?

У квітні Держлікслужба опублікувала проєкт постанови «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)».

У ній запропоновані зміни в правилах електронної торгівлі ліками, зокрема зобов’язання публікувати інформацію про ціни та здійснювати попереднє замовлення винятково на сайтах аптек.

«Ми категорично не погоджуємося із запропонованими змінами і вважаємо, що вони порушують права споживачів на інформацію.

Заборона прайс-агрегаторів призведе лише до подальшої монополізації аптечного ринку та обмеження доступу споживача до інформації. З передового цифрового ринку XXI століття ми скотимося у «буремні дев’яності», – наголосив Євген Муравщик.

21 травня відбудеться нарада Міністерства охорони здоров’я, де обговорюватимуть запропоновані зміни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus