USD 40.40 40.80
  • USD 40.40 40.80
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.10 10.30

Підприємці не перестають «грішити» із зарплатами

15 Грудня 2011 13:20
Понад дві сотні порушень виявили волинські податківці, перевіряючи законність виплати заробітної плати. Однак у ДПА стверджують, що перевірки – це крайні методи. Мовляв, найліпше до підприємців «доходить» після особистих співбесід.

Про це повідомили у прес-службі ДПА в області.

Три чверті з виявлених порушень, а саме 152,– на совісті юридичних осіб. 58 коїли фізичні особи–підприємці.

Усім порушникам додатково нарахували понад 2,5 мільйона гривень податку з доходів фізичних осіб.

Зокрема у 13 випадках зарплату виплачували за рахунок «тіньових» коштів чи ведення подвійної бухгалтерії.

Однак, перевірки – це крайній метод впливу, який застосовують до несумлінних працедавців, - запевняють податківці.

«Як правило, тих працедавців, котрі виплачують зарплату у розмірі меншому від мінімального, ми запрошуємо на співбесіди. Намагаємося переконати їх переглянути корпоративну політику фірми чи підприємства щодо дотримання соціальних гарантій», - розповів перший заступник голови комісії з проведення реорганізації ДПА в області Андрій Тимейчук.

Посадовець запевнив, що саме такі співбесіди з роботодавцями мають позитивний ефект.

«Наприклад, цього року майже 80% із тих керівників, хто поспілкувався у податковій з приводу належної оплати праці найманих працівників, підвищили рівень виплат. Ефект цієї роботи подвійний: бюджет отримав майже 600 тисяч гривень податку з доходів фізичних осіб, а працівники майже 1800 роботодавців – гарантовану державою оплату праці», - додав посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
1 жінка Показати IP 15 Грудня 2011 15:16
Андрію, краще допоможи материіально свому сини Костіку. Да, іще можешь усім розповісти, як ти за скромну чиновницьку зарплату побудував такі хороми.
Стрийко Показати IP 15 Грудня 2011 17:01
Про те, що робити, або збільшити витрати у підприємця порадників багато. Хто б порадив, як збільшити доходи?
Людмила Показати IP 15 Грудня 2011 17:21
Як би Тімейчук не дивився, хто скільки і коли принесе, то податки сплачували б всі СПД в повному обсязі і вчасно. Дати хабаря Тімейчуку чи Гриню , а потім ще й подаиток сплатити. Законом так не передбачено. Податки платиш один раз : або державі , або "профсоюзу ДПА". "Профсоюзу ДПА " платити однозначно потрібно, тому і не платимо до бюджету.
Taras Now Показати IP 16 Грудня 2011 04:59
Особисті співбесіди - ще з часів хана Батия метод дуже дієвий в короткотерміновій перспективі..., але й для корупції там - неосяжне море можливостей!
бунтівник Показати IP 16 Грудня 2011 08:47
отак вже співбесіди й дали позитивний ефект! 100%!!! а чи відомо всім, якими чесними працедавцями є наші депутати???? до прикладу - пані ГОЛЄВА. працівники у її "конторах" оформлені на 0,25 ставки, офіційно отримують близько 250 гривень, зрозуміло, що решта в конверті!!! скільки податків сплачують до відповідних фондів за таких працівників? КОПІЙКИ!!! куди можуть люди показати такі довідки про доходи, де з/п 250 грн??? куди дивиться податкова і інші інстанції????? і ця пані сидить у міському парламенті і приймає рішення, в тому числі і по соціальних питаннях!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus