USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Пішки 10 кілометрів: 98-річна українка сама вийшла з окупованої частини села

29 Квітня 2024 23:45
У Національній поліції України розповіли неймовірну зворушливу історію: 98-річна жінка пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного, а «Білі янголи» разом із військовими доставили її в пункт допомоги.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби поліції.

«Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 км, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території. Будинок, який жителька Очеретиного будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, жінка у свої 98 років здійснила неможливе», – зазначають в поліції.

Читати ще: «Живуть коштами Пенсійного фонду»: як чоловіки 60+ на чолі з Дідом нищать окупантів на Запоріжжі

Поліцейські дивуються, як жінка зуміла вижити під час боїв, і звідки черпала сили, щоб подолати складний шлях.
«Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, кілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала». Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою. Надвечір втомлену пішохідку побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол». Поліцейські відвезли бабусю в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються. Після марш-кидка Лідія Степанівна почувається добре», – розповідають у поліції.

Для мужньої пенсіонерки головне – бути у своїй Україні.

«Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», – каже жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus