USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Після замаху Фіцо прооперували, загрози життю нема, – ЗМІ

16 Травня 2024 08:44
За словами віцепрем'єр-міністра Словаччини Томаша Тараби, безпосередньої загрози життю прем'єра Роберта Фіцо після замаху наразі нема.

Про це пише УП з посиланням на ВВС.

Як зазначає видання, за словами Тараби, він вірить у те, що Фіцо виживе і що він більше не перебуває в ситуації, яка загрожує його життю.

«Я був дуже шокований. На щастя, наскільки мені відомо, операція минула добре – і я думаю, що в кінцевому підсумку він виживе. Зараз його життю нічого не загрожує. Він отримав важке поранення – одна куля пройшла через живіт, а друга влучила в суглоб – відразу ж його доправили в лікарню, а потім на операцію», – зазначив Тараба.

Нагадаємо, 15 травня у Роберта Фіцо стріляли після виїзного засідання уряду у місті Гандлова. Нападника затримали на місці. Поки його мотиви невідомі.

Видання Plus7 Dní стверджує, що підозрюваним є Юрай Чінтула – письменник та поет, один із засновників літературного клубу DÚHA Пізніше стало відомо, що Фіцо вже доставили гелікоптером до лікарні Рузвельта в Банській Бистриці. Його забрали на ношах до реанімації. Урядовець був у важкому стані.

Президент України Володимир Зеленський засудив замах на словацького прем’єра Роберта Фіцо. Він назвав «жахливим» напад на нього після виїзного засідання словацького уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus